Provokacije: Novi pritisci na Srbe

Na Jarinju, na ulazu na Kosmet, zaustavljen je odbojkaški tim iz Loznice koji je trebalo da odigra utakmicu u Kosovskoj Mitrovici, a izlazak sa Kosmeta na Merdaru onemogućen je predstavnicima Doma kulture iz Gračanice, koji su se uputili na izložbu mladih slikara u Novi Sad, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiji.

Region 25.11.2018 | 17:29
Provokacije: Novi pritisci na Srbe
U saopštenju se naglašava da se time, kao što se i očekivalo, nastavljaju divljački pritisci na Srbe na Kosovu i Metohiji sa namjerom da srpski narod bude zatvoren u geto i primoran na napuštanje svojih ognjišta, a Priština se više i ne trudi da prikrije “fašističku prirodu svojih ‘mjera'”.

– Prištini i ovom prilikom poručujemo da neće moći da zaustavi život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i da će Srbi, uz podršku svoje države Srbije, pronalaziti načine da zaobiđu i prevaziđu njihove anticivilizacijske barijere – navodi se u saopštenju. 

Ekstremisti iz Prištine, naglašavaju u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, mogu da pokušaju da srpskom narodu uskrate hljeb, mlijeko, lijekove i sve ostalo što mu je potrebno za život, mogu da Srbe opašu i bodljikavim žicama, ali njihovu volju za život i opstanak na Kosovu i Metohiji niko neće moći da uguši i pokoleba.

– Naš narod na Kosovu i Metohiji će se odlučno, nepokolebljivo i istrajno getoizaciji suprotstaviti mirnim, nenasilnim, gandijevskim metodama – navedeno je u saopštenju.

Izvor: Srna

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Siptari

25.11.2018 16:36

Nece moci ovo nece moci ono . A ljudima sve uspjeva..

ODGOVORITE
Name

Mikic

25.11.2018 17:02

Kako smo neslozni i mrzimo se sami izmedju sebe, sto da nas i oni malo ne pritiscu.

Name

Ово се исто

25.11.2018 16:36

Јеврејима радило у нацистичкој Њемачкој, а ови Шиптари изгледа претендују да буду и гори њих. Само се питам кад ће се околности промјенити, да толико буду нецивилизовани нико није могао очекивати

ODGOVORITE
Name

Bl

25.11.2018 16:46

Lako je vama u Beogradu,idite na Kosovo pa vi zivite u takvim uslovima,sta lozite narod.

ODGOVORITE
Name

re

25.11.2018 17:08

Valjda i oni zive u tom Beogradu,da ne spominjem Nis i juznije. Svakim danom sa zapada kroz Srbiju prolazi 50ak autobusa...itd.

Name

Gandhi??

25.11.2018 16:54

Nema od te metode ništa. Niti smo mi Indija. niti je sada polovina 20 nego 21 vijeka. Samo sila silu sprečava. Osnovni zakoni fizike. I ne samo fizike.

ODGOVORITE
Name

Domaci Stranac

25.11.2018 18:50

Kako su indijanci zavrsili na svojoj vijekovnoj zemlji? Ko li im prosljedi recept?

ODGOVORITE