Povucite svoje varvarske tarife

- Povucite svoje varvarske tarife i odmah ćemo razgovarati, poručio je večeras predsjednik Aleksandar Vučić poslije sjednice sa premijerkom i svim ministrima Vlade Srbije.  

Srbija 23.11.2018 | 21:21
Povucite svoje varvarske tarife
– Onemogućavanje trgovine sa Kosmetom predstavlja najznačajniji pokušaj destabilizacije Srbije, i mi smo zbog toga imali sastanak – rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poslije sastanka sa ministrima u Vladi Srbije ,sazvanog povodom jutrošnjeg upada ROSU na sjever Kosova i hapšenja Srba.

Dodaje da je uvođenje taksi anticivilizacijski čin. 

– To je kršenje slobode kretanja, roba, kapitala i usluga. Ono što su uradili, to su učinili iz nama nepoznatih razloga, i to pravdaju tobožnjom agresijom Srbije na KiM, a za to su dobili podršku pojedinih zemalja zapadnih sila – rekao je predsjednik Vučić i napomenuo da za to „imamo i konkretne potvrde“.

– A da su u tome imali i podršku nekih na zapadu, jasno nam je bilo nakon razgovora s ambasadorima, jer, kako smo shvatili oni Srbiju krive zbog toga što Kosovo nije primljeno u članstvo – rekao je Vučić i dodao: “Ni za šta drugo nas ne krive”.

– Mi treba da dogovorimo kako ćemo koordinisati naše buduće akcije i, najvažnije, kako ćemo da pomognemo našem narodu na KiM. Histerijan u Prištini ne prestaje, oni su nas optužili za neuspjeh u Interpolu. Ali, ne možete da nas stavite pred zid i da se pravite da se ništa ne dešava. Izjava Ramuša Haradinaja da Srbija za mjesec dana mora da prizna nezavisnost Kosova, u suprotnom biće srušena vlast u Beogradu. On to nije rekao sam. Oni su dali besu za takse i da nema povratka nazad, i misle da će za to da dobiju podršku u Vašingtonu, i da će ići do iznemoglosti da bi pokazali da su postali država 100 odsto, kako se hvale u Prištini – rekao je Vučić.

(Tanjug)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

no sikiriki

23.11.2018 20:23

Kosovo je Srbija!

ODGOVORITE
Name

guz

23.11.2018 21:23

.Carina je Kosovo

Name

Bosna

23.11.2018 20:37

Zovi Dodika u pomoc, on je Bog, svemocan, sve zavrsava a ti se Vucicu patis, Dodik ce ti zavrsiti sve tvoje probleme, dace i tebi pasos, zasluzio si, podrzao si ga.da pobjedi

ODGOVORITE
Name

Neko

23.11.2018 20:47

Na čemu si? Ne poredi Vučića sa vašim Dodikom. Voleo bih da vidim šta bi on uradio u ovakvoj situaciji a izbeći rat...

Name

pa da

23.11.2018 21:18

Najlakse glumiti patriotu iz Bg ili dijaspore...a glasati kako cemo mi ovdje zivjeti. Pobjegli u Bg, a i dalje mutitw vodu u BiH

Name

guz

23.11.2018 21:27

Zasto Srbija izbjegava rat....zar Vucic nije rekao da je Srbija najaca u regionu.Sad ce ovo biti izgovor da Srbija nece dobiti oruzje koje im je obecala Kina i Rusija.

Name

075

23.11.2018 22:30

AV u dva dana svojim izjavama napravio dvije pogreške. Prva je od jučer kada je rekao molim vas ukinite taksu. Druga je današnja ukinite takse i odmah ćemo razgovarati, a prethodno govorio kako nema razgovora bez ZSO!! U povijesti Srbi nikada nisu imali gore "lidere", AV i Milorad!!

Name

kuku nama sa nama

23.11.2018 23:50

Mali prkosni nazovi predsjedniče,zemlje koja je glavni krivac i za ono što nije,prvo ispeci pa reci..Trebao si kazati barbarski,a ne reći varvarski..U Srba je ustaljeno mnogo hrvatskih rječi,poput ove "kazati"..Prati Čovića,Kitarovićku i ostale,kako njeguju svoj jezik,a nisu imali Stefana Nemanju,da im ostavi onu poučnu izreku o jeziku..Žalosno je što su naši preci bili toliko borbeni,da ni današnji svjetski moćnici nisu izgubili strah od njih,misleći da ta krv teče i našim venama..

ODGOVORITE
Name

Umjesto politike

24.11.2018 06:16

Voluntarizam, improvizacija i blef, demagogija i patetika.

ODGOVORITE