EP do 21: "Orlići" odlično prošli na žrijebu!

Reprezentativci Srbije dobili rivale u grupi Evropskog prvenstva narednog leta.  Orlići imali sreće! Pirlo ubacio Srbiju sa Nemačkom, Danskom i Austrijom! Održan žreb za Evropsko prvenstvo mladih u Bolonji.

Fudbal 23.11.2018 | 18:55
EP do 21: "Orlići" odlično prošli na žrijebu!
Nemačka, Danska i Austrija biće rivali mladoj reprezentaciji Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu u Italiji i San Marinu (16-30. jun 2019).

Može se slobodno reći - odlična grupa za naše "orliće", na čemu mogu da zahvale slavnom Andrei Pirlu koji je izvlačio kuglice.

Izabranici Gorana Đorovića takmičiće se u Grupi B.

U Grupi A su Italija, Španija, Poljska i Belgija, a u Grupi C: Engleska, Francuska, Rumunija i Hrvatska.

Plasman u polufinale obezbediće tri prvoplsirane selekcije u grupama i najbolja drugoplasirana. Te četiri selekcije automatski će ostvariti i pravo učešća na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju.

Titulu evropskog prvaka za fudbalere do 21 godine brani Nemačka.

Mlada reprezentacija Srbije prošla je solidno na žrebu za finalni turnir nadolazećeg kontinentalnog šampionata koji će se igrati u Udinama, Trstu, Ređo Emiliji, Bolonji, Ćezeni i San Marinu u periodu od 16. do 30 juna naredne godine.

Legendarni as Andrea Pirlo izvukao je Orliće u u Grupu B zajedno sa selekcijama Nemačke, Austrije i Danske. Realno, nije moglo lakše, iako je sa Srbijom u grupi i branilac titule - Nemačka. Austrija i Danska su pre žreba važili za dva najpoželjnija takmaca u grupnoj fazi, s obzirom da su među potencijalnim rivalima bili Francuska i Španija iz drugog, odnosno Hrvatska, Belgija i Poljska iz poslednjeg šešira. 

Nema sumnje, pred Orlićima je izuzetno jak turnir, ali selektor Goran Đorović bi trebalo da ima spreman strašan tim za turnir. Prema pojedinim informacijama, u sastavu bi trebalo da se nađu i Nemanja Radonjić i Luka Jović, koji su u razgovorima za naš sajt još ranije izrazili želju da mlada reprezentacija nastupi u najjačem sastavu kako bi pokušali da se domognu evropskog trona.

Prema zvaničnim propozicijama, iz tri grupe u polufinale će se plasirati svi prvoplasirani timovi, plus najbolji drugoplasirani sastav. Te četiri selekcije obezbediće i direktan plasman za Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju. 

Branilac titule je selekcija Nemačke.

EURO U-21, ITALIJA

Grupa A: Italija, Španija, Poljska, Belgija.
Grupa B: Nemačka, Danska, Srbija, Austrija. 
Grupa C: Engleska, Francuska, Rumunija, Hrvatska. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar