Video: Kontroverza u NBA!

Da li je Memfis "ukrao" pobedu Sparsima?! Kontroverzan detalj iz završnice utakmice između Memfis Grizlisa i San Antonija Sparsa jedan je od detalja koji su obeležili veče u NBA ligi.

Košarka 22.11.2018 | 18:45
Video: Kontroverza u NBA!
Grizlisi su su pobedili Sparse rezultatom 104:103 posle dva pogođena slobodna bacanja Marka Gasola, ali i nedosuđenog faula koji je napravio upravo španski centar.

Na oko sekundu do kraja utakmice Sparsi su vodili jedan razlike, ali je Gasol uspeo da se snađe i iznudi faul Rudija Geja.

Španac je realizovao oba bacanja i Greg Popovič je zatražio tajm-aut kako bi nacrtao što bolju akciju za svoju ekipu kojoj je ostalo 0,7 sekundi da postigne pobedonosni koš.

Demar Derozan je loptu ubacio Lamarkusu Oldridžu, koji je uspeo da je izbaci iz šaka na vreme, a pritom ga je, na prvi pogled, faulirao pomenuti Gasol. Ipak, mišljenje o postojanju prekršaja nisu delile sudije, te je Memfis uspeo da pobedi i izbije na čelo zapadne konferencije.

Posle završetka utakmice i gledanja snimka bezbroj puta javnost je odlučila da je Memfis "ukrao" pobedu Sparsima i da je faul nad Oldridžom itekako postojao, a sa time se složio i Derozan.

"Mislim da je bio faul, to jest nije da mislim – znam, bio je faul", rekao je Derozan.Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar