Siti planira najveći transfer u istoriji kluba!

Talentovani fudbaler Ajaksa Frenki de Jong bi uskoro trebalo da se preseli na Ostrvo i pojača šampiona Premijer lige Mančester siti.

Fudbal 27.11.2018 | 11:00
Siti planira najveći transfer u istoriji kluba!
Mančester siti je iza sebe u trci za 21-godišnjeg De Jonga ostavio Barselonu, a pominje se da je jedan od ključnih razloga za to saradnja sa Pepom Gvardiolom.

"Građani" su, prenose britanski mediji, obavestili čelnike Ajaksa da su spremni da za talentovanog Holanđanina izdvoje čak 70 miliona evra, plus 20 miliona evra bonusa.

Ovim transferom Frenki bi postao najskuplji fudbaler u istoriji Sitija, čime bi prestigao Rijada Mahreza koji je letos došao u Gvardiolin sastav za 68 miliona evra.

Iako bi transfer trebalo da bude uskoro dogovoren De Jong ne bi trebalo da se priključi Sitiju sve do sledeće sezone.

"Goal" piše da je Barsa odustala od De Jonga jer misli da nema šanse da ga privoli pre kluba iz Engleske, pa je svoju pažnju okrenula vezisti Pari Sen Žermena Adrijenu Rabiou, kojem ugovor ističe sledećeg leta.

Jedna trka možda jeste završena, ali druga tek počinje između Barse i Sitija. Oba kluba, pored još par evropskih giganta, zainteresovana su za De Jongovog saigrača Matijsa de Lihta, 19-godišnjeg štopera.

De Liht je već duže vreme na meti mnogih najvećih klubova u Evropi i pitanje je trenutka kada će napustiti Ajaks, s obzirom da je smatran jednim od najboljih mladih defanzivaca na svetu.

Kako stvari stoje, srpski reprezentativac Dušan Tadić bi naredne sezone mogao da ostane bez dva ključna igrača u ekipi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar