Vilander i Bjorkman: Novak će tek dominirati!

Šveđani ubeđeni da će Novak Đoković u 2019. godini biti još bolji i verovatno igrati najbolji tenis u karijeri.

Tenis 24.11.2018 | 16:30
Vilander i Bjorkman: Novak će tek dominirati!
Novak Đoković tenisku sezonu završio je na prvom mestu. Iako na početku sezone nije igrao najbolji tenis i bio daleko od trona, sjajnim izdanjima u drugoj polovini godine Srbin je uspeo da pretekne sve i zauzme čelnu poziciju na ATP listi.

Sada sledi odmor, a onda pripreme za novu sezonu, u kojoj će Beograđanin juriti nove titule i rekorde.

Legendarni Mats Vilander, koji se često vrlo kritički osvrtao na izdanja Novaka Đokovića, najavio je još bolju godinu za Novaka – najbolju u karijeri.

"Novak je osvojio dva grend slema ove sezone, Vimbldon i US open, ali i dalje nije na onom nivou od pre nekoliko godina", rekao je Vilander i dodao: "Mislim da će u sledećem periodu dodatno unaprediti svoj tenis i verovatno, u sledećih 12 meseci, igrati bolje nego što je ikada igrao", prognoza je sedmostrukog grend slem šampiona. 

Jonas Bjorkman, nekadašnji četvrti igrač sveta i polufinalista sa Vimbldona i US Opena, podržao je Vilanderova predviđanja.

"Mislim da je pred njim budućnost i najbolji tenis. Način na koji je ukrotio servis Džona Iznera je bio impresivan i kada uspevate tako da vraćate servise protivnika, a svoje gemove lagodno kontrolišete, stvarate strašan pritisak na druge momke koji znaju da uopšte neće dobijate lake poene protiv vas", rekao je Bjorkman.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar