Vilander: Novak još nije na nivou od prije par godina!

Mats Vilander, nekadašnji švedski teniser, rekao je da Novak Đoković još nije na vrhuncu forme, uprkos sjajnih šest meseci u 2018. godini.

Tenis 27.11.2018 | 12:30
Vilander: Novak još nije na nivou od prije par godina!
Đoković je posle mučenja na početku godine odigrao odlično drugu polovinu i osvojio četiri velike titule, čime se vratio na prvo mesto na ATP listi.

Međutim, Novak je izgubio u finalima poslednja dva turnira, zbog čega Vilander veruje da će pravu formu dostići tek u 2019.

"Da, osvojio je dva Grend slema ove sezone – Vimbldon i US open, ali i dalje nije na onom nivou od pre nekoliko godina. Mislim da će u sledećem period dodatno unaprediti svoj tenis i verovatno, u sledećih 12 meseci, igrati bolje nego što je ikada igrao", rekao je Vilander.

Jonas Bjorkman ima slično mišljenje kao kolega iz Švedske.

"Mislim da je pred njim budućnost i najbolji tenis. Način na koji je ukrotio servis Džona Iznera je bio impresivan i, kada uspevate tako da vraćate servise protivnika, a svoje gemove lagodno kontrolišete, stvarate strašan pritisak na druge momke koji znaju da uopšte neće dobijate lake poene protiv vas", dodao je Bjorkman.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar