Priča: Gdje si, šampione, živ li si?!

Tužna sudbina Danija Drinkvotera i kako je jedan odbijeni poziv (možda) promenio sve. . .

Fudbal 27.11.2018 | 22:30
Priča: Gdje si, šampione, živ li si?!
Gde je i šta radi Dani Drinkvoter, zaboravljeni šampion Premijer lige sa Lesterom? Godinu dana nakon što je odlučio da odbije poziv selektora Gareta Sautgejta njegova karijera krenula je ka provaliji. U Premijer ligi nije zaigrao od marta, a novi menažder Čelsija Mauricio Sari nema poverenja u njega.

"Rekao sam mu još pre dva meseca šta mislim", kazao je italijanski stručnjak kad su ga pitali oDrinkvoteru. 

Sa svojih 28, u punoj snazi i zenitu karijere, Dani Drinkvoter trebalo bi da proživljava berićetne godine. Umesto toga, momak koji je plaćen 35.000.000 funti uzima nedeljno 90.000 funti na ime plate i uglavnom gleda fudbal sa klupe ili tribina. Njegovih pet premijerligaških startova od dolaska na Stamford Bridž koštali su Čelsi više od 8.000.000 funti kad se povuče crta...  

Iako je znao da nije u Sarijevim planovima Drinkvoter nije pokazivao naročitu želju da letos promeni sredinu. Kod Sarija je odigrao svega 30 minuta i to je bilo dovoljno da bude precrtan za sva vremena. Sada su Plavci u velikom problemu. Ugovor čvrst, na snazi do 2022. Pozajmica, prodaja? Šta sa Danijem Drinkvoterom? I ko bi uopšte želeo igrača koji jedva da je šutnuo loptu za poslednjih 18 meseci?! 

Oni koji su radili sa Sarijem u Italiji znaju da kod njega uglavnom nema povratka i promene mišljenja. Kad je jednom "ošacuje" igrača to mu je zanavek. Videlo se to jako lepo tokom nekih manje važnih utakmica ove sezone. Sari je radije šansu ukazivao nekim mlađim igračima nego Drinkvoteru. 

Kada je 2010. napuštao Mančester Junjated Dani Drinkvoter učinio je to jer je bio besan što su šansu pre njega dobijali momci poput Rodruga Posebona i slični. Rešio je da se bori, otišao na pozajmicu u Hadersfild i onda preko Kardifa, Votforda i Barnslija došao do Lestera gde je diživeo vrhunac. A sada kao da je digao ruke od borbe. Ili i dalje veruje da za njega ima mesta u Čelsiju?

Teže je poverovati u ovo drugo...

U svakom slučaju Dani Drinkvoter u skorije vreme, ili bolje reći više nikad, neće videti ni dres nacionalnog tima. Krenuo je impresivno na debiju protiv Holandije 2016. pod Rojom Hodžsonom. Kada ga je Sautgejt pozvao u novembru prošle godine za utakmice protiv Nemačke i Brazila zahvalio se jer kako je kazao nije dovoljno zalečio povredu. Neki drugi klinci iskoristili su svoje šanse, a Daniju su time vrata zatvorena i u reprezentaciji. 

Šta sve može da se izokrene u životu i fudbalu za samo 18 meseci...

Uskoro ćemo mu i ime zaboraviti ukoliko ovako nastavi. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar