Nesrećna vozačica preživela 11-časovnu operaciju kičme!

Sofija Flerš, devojka koja je u nedelju doživela neverovatnu nesreću na F3 trci u Makauu nada se povratku na stazu!

Ostali sportovi 23.11.2018 | 10:30
Nesrećna vozačica preživela 11-časovnu operaciju kičme!
U nedelju se u Makau na trci Formule 3 dogodila jedan od najgorih nesreća u poslednje vreme, koja je srećom prošla bez žrtava.

Kao što smo pisali o ovom incidentu, on se dogodio u jednoj krivini kada je neiskusna, 17-godišnja vozačica Sofija Flerš prekasno zakočila i nakon čukanja sa jednim od bolida bukvalno poletela pri brzini od 275 km na čas! Na svu sreću, iako je preletela zaštitnu ogradu, odmah je udarila u parkiranu prikolicu koja ju je bukvalno "uštopovala". Pored nje, povređeno je još četvoro ljudi, ali niko teže. Mladoj Nemici je stradala kičma, no srećom nema paralizu, tako da nervi nisu oštećeni.

Sofija Flerš je u juče preživela tešku, 11-časovnu opraciju u Makauu i deluje da je sve u redu. Čak se i oglasila na društvenim mrežama.

"Preživela sma operaciju koja je trajala čak 11 časova i nadam se da će od sada biti samo bolje. Ostaću još nekoliko dana u Makau, a onda će da me transportovati kući. Zahvaljujem se svima, od lekara, preko divnog osoblja bolnice, do navijača, ljudi koji su pomogli posle sudara i mom timu. Vratiću se", nada se nemačka tinejdžerka.

Odmah nakon nesreće otvorila se javna rasprava o tome da li previše mladim vozačima treba uopšte dati volan u ruke na trkama. Jer ono što je ona uradila je čist plod neiskustva koji je mogla da plati najvišom cenom. A da usput sa sobom "na onu stranu" odvede još nekoliko ljudi. Na svu sreću, tragedija je čistim slučajem izbegnuta, a njoj ostaje da živi sa tim što je zakuvala i da dobro razmisli da li bi uopšte trebala da se vraća na pistu.



Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar