Džejms "diše za vratom" Jokiću!

Nikola Jokić, srpski košarkaš, nalazi se na ubedljivom prvom mestu napredne statističke kategorije "TPA", prenosi "NBA Math".

Košarka 22.11.2018 | 18:30
Džejms "diše za vratom" Jokiću!
"Total points added" je statistika koja se deli na ofanzivni (OPA) i defanzivni (DPS) učinak košarkaša na sto odigranih poseda.

Kada saberete poene iz "offensive points added" i "defensive points saved" dobija se TPA i srpski košarkaša posle 17 odigranih utakmica ubedljivo vodi sa 104,73 poena.

Koliko Nikola dominira u napredno-statističkim kategorijama govori podatak da je samo najbolji košarkaša današnjice Lebron Džejms blizu njega sa 99,53 poena. 

Treći na ovoj listi je Entoni Dejvis čiji je "ukupni poenterski učinak" 88,9, sledi Kajri Irving sa 83,8, odnosno Janis Adetokumbo sa 77,93, Demijal Lilard sa 76,1 i Kemba Voker sa 74,17 poena. 

Iako je Jokić u vrhu skoro svih naprednih kolona, Nagetsi nisu u stanju da to i materijaliziju, pošto posle 17 odigranih mečeva imaju skor 10/7. 

Denver je furiozno krenuo, imali su odličan skor na početku, međutim u poslednje vreme igraju promenljivo. Jokić je lider ove ekipe, ali prema ovim podacima čini se da bi Nagetsi morali još više da koriste svog centra.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar