Lejkersi su novi supertim?!

Spremna i strategija za realizaciju!

Košarka 26.11.2018 | 22:45
Lejkersi su novi supertim?!
Otkako je košarkaško nebo u Sjedinjenim Američkim Državama eksplodiralo zbog vesti da je Drejmond Grin verbalno napao Kevina Duranta i u pitanje doveo njegovu želju da nastavi karijeru u Golden Stejtu, tamošnji stručnjaci gotovo se utrkuju s novim informacijama koji bi dodatno oblikovali celu priču i otkrili kompletnu istinu.

Ono što je od početka jasno jeste da će Kevin Durant biti najtraženiji igrač narednog leta, pošto u dvogodišnjem ugovoru vredno 61.500.000 dolara koji je potpisao letos postoji klauzula po kojoj može da napusti Golden Stejt i postane slobodan igrač već po završetku aktuelne sezone. Kako u Ouklendu baš i ne cvetaju ruže već neko vreme, ugledni kritičari smatraju da Kevin Durant sprema novi zemljotres na transfer pijaci i da će sledećeg leta napraviti još veću frku nego kada je pre dve i po godine dolazio u Golden Stejt iz Oklahome. Ko dosad nije shvatio o čemu se radi, pojednostavićemo - Kevin Durant će se preseliti u Los Anđeles kod Lebrona Džejmsa i tako stvoriti novi supertim! 

Međutim, tu nije kraj celoj priči. Pre nego što se upustimo u detalje, treba napomenuti da će se Lejkersi smiriti tek onog trenutka kada na svom platnom spisku budu imali triling Kevin Durant - Lebron Džejms - Entoni Dejvis, čime bi ozbiljno zatalasali duhove u košarkaškom svetu. 

Da je ova opcija realnost govori i to da je ugledni novinar ESPN Stiven Smit u svojoj radio emisiji govorio o mogućem sklapanju nove kalifornijske sile.

”Sledećeg leta Kevind Durant odlazi iz Golden Stejta. Niksi i Lejkersi su zainteresovani, a koliko mogu da čujem, Lejkersi su apsolutni favoriti”, tvrdi Smit.

Međutim, kako bi Lejkersi mogli da naprave ovo košarkaško čudo na tržištu? Jezerdžije će u “free agency” naredne godine ući s nekoliko otvorenih slotova za popunjavanje. Slobodni igrači postajuKentavijus Kaldvel Poup, Ražon Rondo, Lens Stivenson, Majkl Bizli, Tajson Čendler, Džaval Mekgi i Ivica Zubac.

Prema određenim informacijama, ključ za angažovanje Kevina Duranta leži u spornom ugovoru Luola Denga. Britanac poreklom iz Južnog Sudana neće ostati u lepom sećanju navijača pošto je jedva skupio 13 minuta prošle sezone, ubacio dva poena i za to spakovao u džep blizu 17.200.000 dolara. Jeste otišao iz Lejkersa i oprostio 7.500.000 dolara, ali će nastaviti da naplaćuje od svog bivšeg kluba 29.300.000 dolara, što će omogućiti Lejkersima da obezbede 38.000.000 dolara za leto 2019. To je prostor koji Lejkersima daje mogućnost da potpiše NBA superzvezdu pored Lebrona. Ne treba zaboraviti da će od naredne sezone seleri kep biti povećan na 109.000.000 dolara.

Durant je prva želja Medžika Džonsona i generalnog menadžera Roba Pelinke. Kevinova majka, Vanda Durant jedna je od glavnih zagovornica ideje da njen sin postane igrač Lejkersa. Obožava grad, Medžika Džonsona i Lebrona Džejmsa. S obzirom da će Lejkersi imati ozbiljan prostor za manevar, u klubu će pokušati da urade sve da Durant zaista postane deo Grada anđela.

Posle svega što se dešava unutar svlačionice Golden Stejta, Lejkersi bi mogli da dobiju ozbiljan zamajac za realizaciju te ideje. Durant sigurno neće ništa uraditi pre nego što ne obavi ozbiljne razgovore s trenutnim, ali i potencijalnim poslodavcima. Verovatno i sa Niksima, čisto da opipa puls i vidi šta bi mogao da dobije.

Postoji, međutim, verovatnoća da Durantula ipak ne izabere Lejkerse. Razlog leži u želji da bude lider jedne franšize, što pored Lebrona sigurno neće dobiti.

Što se Entonija Dejvisa tiče, Lejkersi čak razmišljaju o tome da iskoriste igrače koje imaju i Nju Orleansu ponude dva moguća paketa. Jedan bi u sebi imao Džoša Harta, Ivicu Zupca, Brendona Ingrama, Kajla Kuzmu i budućeg pika iz prve runde, dok bi drugi sadržao Kajla Kuzmu, Brendona Ingrama i pika iz prve runde. On ima siguran ugovor na još dve sezone, a posao iz ove perspektive deluje kao naučna fantastika, pošto Pelikansi vide Dejvisa kao franšiznog igrača. Tako je i plaćen.

Čak i da ne dovedu Obrvu, što Lejkersi ne uzimaju kao opciju, imaće na raspolaganju Kuzmu, Harta, Ingrama...

Sprema se teren za veliki posao!

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar