''Otac neće prestati da plače do sljedeće godine...''

Nemački teniser Saša Zverev rekao je da mu je trener Ivan Lendl pomogao u finesama kako bi pobedio Novaka Đokovića u Londonu, ali više zasluga pripisuje ocu.

Tenis 21.11.2018 | 22:15
''Otac neće prestati da plače do sljedeće godine...''
Zverev za svog oca, za koga kaže da je emotivan, kaže i da je najbolji trener na svetu.

Saša je pobedio Đokovića sa 2-0 (6:4, 6:3) u finalu Završnog mastersa i postao šesti osvajač turnira od 2009. godine. To je 21-godišnjem Nemcu i četvrtom igraču ATP liste, četvrta velika titula posle Rima, Madrida i kanadskog mastersa.

"Moj otac me trenira veći deo mog života. Mislim da je on najbolji trener su tenisu. Neće da prestane da plače do sledeće godine, ali to je u redu. Verovatno ni sada ne razume šta pričam, ali i to je ok. Hvala i Ivanu Lendlu što se pridružio timu", rekao je Zverev, prenose britanski mediji.

Nemac je istakao da je u odnosu na ranije povećao mišićnu masu.

"Mislim da su treninzi za sada dobri, nadam se da će ostati tako. Niko ne može to možda da primeti, ali nabacio sam mišićnu masu. Bio sam ranije mršaviji nego što sam sada. Možete li da poverujete...", dodaje Zverev.

Ističe zasluge Lendla u pobedi nad Novakom u finalu Završnog mastersa.

"Naravno, on (Lendl) je analizirao meč jer sam igrao sa Đokovićem pre neki dan. Rekao mi je koje stvari da uradim drugačije. Bio sam agresivniji danas. Pokušavao sam da ranije udaracm lopticu, takve stvari. Ali moj otac mi je pružio osnovu. On je taj koji me je naučio tenisu. Zahvalan sam mu na tome. Naravno, Ivan je sa svojim iskustvom na i van terena - neverovatan. To mi je takođe pomoglo da igram dva slična, dobra meča zaredom sada. Ipak, sve što radim na terenu, dugujem ocu, koji je sa mnom već 21 godinu. Tako je kako je. On me je izgradio i kao osobu kakva sam danas. Zato on ima više zasluga od svih ostalih", rekao je Zverev.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar