Studenti beogradskog Pravnog fakulteta prvaci svijeta!

Univerzitetska reprezentacija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu osvojila je 4. Svetsko Interuniverzitetsko prvenstvo u futsalu u Barseloni.

Fudbal 18.11.2018 | 09:45
Studenti beogradskog Pravnog fakulteta prvaci svijeta!
U konkurenciji 36 univerziteta sirom sveta, selekcija Pravnog fakulteta je nadmćno osvojila zlatnu medalju savladavši sve protivnike uz gol razliku 32:6!

Pred pravnicima redom su u grupi padali univerziteti iz Libana, Češke i Francuske.

Na putu do zlata su, potom, savladane selekcije iz Katara, Engleske, Rusije da bi, najzad, u finalu pred pravnicima morali da se poklone futsaleri iz Mađarske. 

Selektor futsal selekcije Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Vladimir Vuletić, ne krije oduševljenje: 

“Ovo je najveći trijumf ove talentovane i sjajne generacije Pravnog fakulteta koju imam čast da predvodim. Podsećam da je Pravni fakultet šampion Lige Univerziteta u Beogradu, da ovi momci čine okosnicu futsal reprezentacije Univerziteta u Beogradu, univerzitetskog šampiona Srbije i petoplasirane reprezentacije sa Evropskih univerzitetskig igara u Koimbri. U vremenu kada postoji evidentna kriza univerzitetskog sporta, ovo je dokaz da se predanim i požrtvovanim radom mogu dosegnuti neslućene visine. želim ovom prilikom da se zahvalim Pravnom fakultetu, FK Partizan i Fudbalskom savezu Srbije, koji su presudno omogućili da ova izuzetna generacija dobije priliku da postane svetski univerzitetski šampion!”

Predsednik Sportskog društva Victoria Pravnog fakulteta i dugogodisnji kapiten, Nikola Ristanović ističe: 

“Veliki rad nosi velike rezultate a mi smo pokazali koliko je zajedništvo i međusobno poverenje vazna stvar u sportu. Mi uvek verujemo u sebe, gajimo pobednički mentalitet u gotovo da nema ekipe koja se u mentalnom pristupu utakmici može porediti sa nama. Pravni fakultet je dao Srbiji dva reprezentativca u futsalu, Nikolu Matijevića i Strahinju Petrova a to rečito govori sa kakvim entuzijazmom i željom mi branimo boje našeg fakulteta i naše drzave!” 

Osvajači zlatne medalje i velikog trofeja Svetskog InterUniverzitetskog šampionata su: Marko Badovinac, Nikola Ristanović, Strahinja Petrov, Filip Minić, Srđan Brkić, Dušan Majstorović sa Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu, Jovan Ristanović, Aleksandar Fric, Dusan Panicć Ognjen Radović, Strahinja Pajčin, Marko Lazić i Marko Milićević. 

Selektor je profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, dr Vladimir Vuletić, a šef nase delegacije Matija Burić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar