"Furija" bez kapitena dočekuje BiH!

Reprezentacija Španije će u nedjelju protiv Bosne i Hercegovine igrati bez kapitena Serhija Ramosa zbog povrede aduktora.

Fudbal 17.11.2018 | 09:45
"Furija" bez kapitena dočekuje BiH!
Nakon povrede Miralema Pjanića i bolesti Ognjena Vranješa, koji će propustiti meč u Las Palmasu u nedjelju, problema sa sastavom imaće i selekcija Španije.

Kapiten "crvene furije" i Real Serhio Ramos zaradio je povredu u Zagrebu na utakmici Lige nacija protiv Hrvatske (3:2) zbog koje se vratio u Madrid, prenijeli su španski mediji.

Ramosa, koji je u Zagrebu postigao 100. gol u karijeri, žestoko je laktom udario defanzivac Liverpula Dejan Lovren i potom se javno hvalio "svojim podvigom" na društvenim mrežama, što je izazvalo brojne osude širom svijeta.

Takođe je hrvatskim medijima rekao da su se Španci ponijeli kao p**** jer im osim Alvara Morate niko nije čestitao pobjedu.

Zasad nije poznato koliko će Ramos odsustvovati sa terena, ali će glavobolju dobiti i trener "kraljevskog kluba" Santjago Solari jer bi mogao biti bez pouzdanog defanzivca na utakmici sa Eibarom 24. novembra.

Meč između Španije i BiH igra se u nedjelju na stadionu "Gran Kanarija" u Las Palmasu s početkom u 20.45.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar