Džošua protiv Vajldera na Vembliju u aprilu?

Ali sve zavisi od meča Amerikanca i Tajsona Fjurija koji je na programu 1. decembra u Los Anđelesu.

Ostali sportovi 25.11.2018 | 15:30
Džošua protiv Vajldera na Vembliju u aprilu?
Od kao je uspeo da nokautira Vladimira Klička i preuzme mu tron najboljeg evropskog teškaša današnjice, Entoni Džošua čeka duel sa opasnim rivalom "sa one strane bare".

U pitanju je Dionte Vajlder, WBC šampion u teškoj kategoriji pred kojim je meč sa bivšim prvakom, takođe Britancem Tajsonom Fjurijem. I upravo taj meč, to jest njegov rezultat biće krucijalan za odmeravanje Džošue i Vajldera koje bi moglo da se dogodi u aprilu i to na velelepnom Vembliju.

Naime, Entoni Džošua je planirao dve borbe u 2019, tu prvu već u aprilu, a drugu najverovatnije na jesen. Protivnici, to jest izazivači su mu, barem za sada, sunarodnik Dilion Vajt i fantastični Ukrajinac Oleksandar Usik. Jer, čeka se Dionte.

Problem nastaje ukoliko Fjuri 1. decembra u Los Anđelesu pobedi jer se očekuje da Vajlder u tom slučaju odmah aktivira klauzulu za revanš, a to znači da obojica neće biti dostupni za drugog protivnika. Ako bude tako, Džošua, vlasnik WBA, IBF, WBO, i IBO šampinskih pojaseva će se "vratiti" na Vajta ili Usika.

U svakom slučaju, biće dobrih mečeva jer su u pitanju zaista vrhunski borci.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar