PDP: Poboljšati stanje u društvu

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović sastao se sa Suzan Falatko, direktoricom Kancelarije za južnu i centralnu Evropu u Stejt Departmentu.

Republika Srpska 15.11.2018 | 18:08
PDP: Poboljšati stanje u društvu
Tema sastanka su bili održani Opšti izbori u BiH i aktuelna politička situacija.

Borenović je izrazio nezadovoljstvo atmosferom u kojoj je protekla predizborna kampanja, kao i sam dan izbora, koji je obilovao brojnim neregularnostima.

Partija demokratskog progresa će biti opozicija čija je namjera da bude korektivni faktor koji će uticati da se stanje u društvu poboljša:

„Naš fokus djelovanja će biti na tehničkim izmjenama Izbornog zakona BiH. Uvođenjem skenera, identifikacionog spreja, video-nadzora na biračkim mjestima i jedinstvenog mjesta za brojanje stvoriće se preduslovi da ljudi mogu glasati po svojoj volji i da ta volja bude ispoštovana“, rekao je Borenović.

Borenović je naglasio da način rada javnih medija, pogotovo Radio-televizije Republike Srpske, mora doživjeti korjenite promjene, da bi informisanje građana postalo nepristrasno, objektivno i istinito.

„Takođe, za nas je neprihvatljivo da već osam mjeseci svjedočimo brojnim propustima u istrazi u slučaju ubistva mladog Banjalučanina Davida Dragičevića i da nema adekvatne reakcije nadležnih. Rješavanje ovog i drugih slučajeva najtežih krivičnih djela, te stvaranje društva u kojem će sigurnost građana biti na najvišem nivou, gdje će svi biti jednaki pred zakonom i moći da žive od svog rada su vrijednosti od kojih nećemo odustati i za koje ćemo se boriti“, zaključio je Borenović.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Teska artiljerija

15.11.2018 18:00

Vukota samo tjeraj ko prodaje vjeru za veceru.Pozdrav od posljednja linija odbrane Banja Luka, Sargovac. Sam medju SP.

ODGOVORITE
Name

NN

15.11.2018 18:18

Bravo Borenovicu! Svaka cast! Vi ste ipak intelektualci za ove papke u politici. Srecno vam!

Name

Samo

16.11.2018 12:04

Vi budite opozicija i narodu ce biti mnogo bolje.