Ančeloti: Skudeto je san, a ne utopija!

Trener Napolija Karlo Ančeloti smatra da njegov tim ima dobre izglede da prekine dominaciju Juventusa u Seriji A.

Fudbal 16.11.2018 | 17:00
Ančeloti: Skudeto je san, a ne utopija!
Juventus ima trenutno šest bodova više od Ančelotijevog tima, ali on kaže da niko u klubu ne sme da pomisli da je nemogće stati na put Staroj dami.

"Rekao bih da je Skudeto san, a ne utopija. Da je utopija, to bi bila katastrofa, smatram da do titule možemo samo velikim naporima, moramo ostati na tom kursu", kaže strateg kluba podno Vezuva.

Iako važi za mirnog i staloženog čoveka, i Karlo ponekad izgubi kontrolu. Otkrio je šta ga najviše nervira po završetku utakmica.

"Pitanja koja me najviše izbace iz takta posle utakmice su o izboru igrača. Mi treneri tokom cele nedelje gledamo kako igrači rade i tako i odlučujemo. U pitanju su sitnice. Kada sam radio u inostranstvu, posle meča bismo pričali deset minuta, dok u Italiji morate da ostanete i do sat vremena i da odgovarate na pitanja raznih novinarskih ekipa. Otuda nisam iznenađen reakcijama pojedinih trenera i čak ih i razumem. U takvim situacijama ako vam postave pogrešno pitanje, možete sve to početi da ignorišete", kaže Ančeloti.

Što se tiče njegove budućnosti u Napulju, ima jasnu viziju.

"Voleo bih dugo da živim u ovom gradu. Dopada mi se vazduh koji udušem čak iako sam ja sa severa Italije", rekao je nekadašnji trener Milana, Reala i Čelsija.

Njegov tim uskoro očekuje novi okršaj sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona. U septembru u Beogradu bilo je 0:0, a utakmice petog kola C grupe Lige šampiona na programu je 28. novembra.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar