Sjajna igra Federera za prvu pobjedu u Londonu!

Rodžer Federer ostvario je prvu pobedu na Završnom turniru u Londonu, pošto je u dva seta pobedio Dominika Tima.  I Federer "čistio" u utorak, u igri za polufinale.  Švajcarac u dva seta rešio meč protiv Dominika Tima u 2. kolu Završnog masters turnira u Londonu. Protiv Andersona za polufinale.

Tenis 13.11.2018 | 23:10
Sjajna igra Federera za prvu pobjedu u Londonu!
Trećem teniseru sveta bilo je potrebno nešto više od sat vremena igra, a slavio je rezultatom - 6:2, 6:3.

Švajcarac je odigrao veoma dobar meč, međutim Tim je pored toga imao očajan nastup i Rodžeru nije bilo teško da ga savlada.

Federer je ovom pobedom ostao u životu jer bi ga poraz od Austrijanca eliminisao sa takmičenja. Zanimljivo, Rodžer je ostao perfektan što se tiče drugog duela na Završnom turniru, pošto nikada u karijeri nije izgubio taj meč – 16:0.

Timu su ostale još neke teoretke šanse za plasman dalje, pošto mu je potrebna ubedljiva pobeda nad Nišikorijem i poraz Federera od Andersona.

Austrijanac je od starta meča izgleda nervozno, izbacivao je otvorene udarce u aut i Federer je sve te poklone koristio.

Tim nije bio dostojan protivnik u prvom setu i Švajcarac je ovaj period igre dobio sa6:2, uz dva brejka prednosti.

Na startu drugog seta Federer je uspeo da napravi još jedan brejk i Tim nije uspeo da se vrati. Rodžer je igrao mnogo bolje nego u prvom setu i Austrijanac nije imao nikakve šanse. Treći igrač sveta uspeo je da napravi još jedan brejk i da ukupnim rezultatom 6:2, 6:3 dođe do pobede.

Rodžer Federe je u utorak imao imperativ pobede protiv Dominika Tima. Samo ga je ona, posle poraza od Kei Nišikorija u prvom kolu, ostavljala u igri za polufinala Završnog mastersa u Londonu.

A, kada je moranje, onda je Rodžer najopasniji. Švajcarac je ekspresno pobedio 2:0 (6:2, 6:3), za samo sat vremena i osam minuta. Međutim, još nije obezbedio polufinale u Londonu i vrlo je lako da se na kraju u Grupi B formira trougao Anderson-Federer-Nišikori.

Doduše, Kevin Anderson je prvi, a to mesto je učvrstio nakon što je u prvom meču današnjeg programa Nišikoriju dozvolio da mu uzme samo jedan gem. Zanimljivo da je taj meč trajao samo dva minuta kraće od ovog između Federera i Tima.

Tim je drugim porazom izgubio sve šanse za polufinale.

U sredu se igraju mečevi u Grupi A. Novak Đoković i Aleksandar Zverev će na teren od 15 sati, a u terminu od 21 čas igraće Marin Čilić i Džon Izner. Posle prvog kola po pobedu imaju Đoković i Zverev.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar