Sjednicu održati u zakonskom roku

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Šefik Džaferović izjavio je da će konstitutivna sjednica novog saziva Predstavničkog doma biti održana u zakonskom roku, odnosno najkasnije 6. decembra.

Bosna i Hercegovina 13.11.2018 | 16:47
Sjednicu održati u zakonskom roku
Džaferović, koji je na proteklim opštim izborima izabran na poziciju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, rekao je novinarima da mu se čini da je ranije Centralna izborna komisija BiH donijela odluku da, ako neko od aktuelnih zvaničnika dobije dužnost u novom mandatu, može svoj posao na staroj funkciji da završi do kraja.

"Međutim, pošto nisam potpuno siguran i da ne bi došlo do komplikacija, a s obzirom da sam još član Kolegijuma, ovlastio sam svog kolegu Amira Fazlića da u moje ime završi ovaj posao i prisustvuje sjednicama Kolegijuma", naveo je Džaferović.

Stari saziv Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije danas odredio datum održavanja konstitutivne sjednice novog saziva ovog doma, jer član Kolegijuma Borjana Krišto nije dala saglasnost na prijedlog da ta sjednica bude održana 5. decembra, u zakonskom roku.

Predsjedavajući starog saziva Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladen Bosić rekao je novinarima u Sarajevu da Krišto nija dala saglasnost na ovaj prijedlog, ali nije ni predložila neki drugi datum, tako da ne zna da li je to blokada HDZ-a ili opstrukcija.

Član Kolegijuma Predstavničkog doma parlamenta BiH Borjana Krišto izjavila je danas da nema problema da DŽaferović preuzme funkciju člana Predsjedništva BiH, budući da nije poslanik u parlamentu BiH, ali smatra da je još rano za održavnje konstitutivne sjednice ovog doma, jer je 6. decembar krajnji rok.

Izvor: Srna

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

JUZDE JUZ

13.11.2018 16:22

Milorade zar on nije ratni zločinac.

ODGOVORITE
Name

AB

13.11.2018 17:06

Sačekajmo da vidimo kako će proći predsjednica države pa se onda odredimo prema tim ratnim zločinima.

Name

Recimu Jezde

13.11.2018 17:30

Zlocinac je Mile kakav Sefik bijo u pozadini nezna vrste puske koje su, to su bili predizborni trikovi koji su palili

Name

Austria

13.11.2018 16:38

Ma viste svoje rekli davnih dana sta znate koje zanate radite najbolje i nakoji nacin neznam samo dokle

ODGOVORITE