EK - Tomić pred Monako: Fizički jaki, brzi u tranziciji...!

„Dobro se poznajemo“, poručio je strateg crveno-belih uoči večerašnjeg meča.  Nema lako i Monako! Ko će ostati usamljen na vrhu tri kola pre početka Top 16 faze? Sudeći prema izjavi trenera šampiona Srbije, Milana Tomića, to neće biti tim koji pruži manje od maksimuma tokom svih 40 minuta igre.

Košarka 14.11.2018 | 10:30
EK - Tomić pred Monako: Fizički jaki, brzi u tranziciji...!
Košarkaši Crvene zvede sutra protiv Monaka ( 19 časova, Sport Klub) igraju jedan od najvažnijih mečeva u dosadašnjem delu sezone.

U prvoj utakmici koja je uz mnogo čudnih okolnosti, i brojne prekide zbog problema sa satom, odigrana u Monte Karlu, crveno-beli su u tvrdom meču i dramatičnoj završnici slavili rezultatom 66:63. Crveno-beli želi protiv Francuza da poprave uisak sa poslednjeg evropskog meča kada su poraženi u Ulmu.

Neporaženi posle sedam rundi ABA lige, košarkaši Crvene zvezde spremali su se prethodnih dana za Evrokup derbi sa Monakom u kom će se odlučivati o prvom mestu na tabeli Grupe A!

Rivali sa skorom 4-2 sastaju se u sredu od 19 časova u Dvorani "Aleksandar Nikolić" u kojoj crveno-beli nemaju poraz od aprila i finalne serije ABA lige za sezonu 2017/18.

Ko će ostati usamljen na vrhu tri kola pre početka Top 16 faze? Sudeći prema izjavi trenera šampiona Srbije, Milana Tomića, to neće biti tim koji pruži manje od maksimuma tokom svih 40 minuta igre.

„Očekuje nas čvrsta teška utakmica, protiv ekipe koja puno igra u tranziciji, i koja dosta zavisi od igre svojih bekova koji nameću ritam- Pre svega od Nidama, Džonsa i Robinsona, ali im je napadačka igra takođe dosta zasnovana  i od „pik" igre sa Kikanovićem koji je i ključni igrač Monaka.Ne treba zaboraviti ni nekoliko dobrih  francuskih igrača koji dosta utiču na igru tima. Sve u svemu, fizički jak tim, dobra ekipa koja se bori za vrh tabele. Odigrali smo jedan meč, sada se već poznajemo, i neće nam biti lako" rekao je trener crveno-belih.

Sčično razmišlja i centar crveno-belih Maik Cirbes.

„Očekuje nas utakmica protiv zaista dobrog tima. Odigrali smo vrlo tvrdu i neizvesnu utakmicu u Monte Karlu, i sada znamo kakvog protivnika očekujemo. Moramo da budemo maksimalno fokusirani na našu igru, da svih 40 minuta znamo šta radimo na terenu. Takođe, očeuje nas duel sa fizički vrlo dobrim timom, i mi moramo da odgovorimo velikom energijom. Deo te energije očekujem da nam daju i naši navijači, jer je igranje u našoj dvorani uvek naša prednost.  Sada se znamo, ali takođe znamo i važnost ove utakmice jer je ekipa Monaka takođe kandidat za najviši plasman u grupi", poručio je Nemac.

Grupa A - Parovi 7. kola:

sreda

Galatasaraj - Ulm 18.00

Crvena zvezda - Monako 19.00

Breša - Andora 20.30

Tabela: Crvena zvezda 4-2, Monako 4-2, Andora 3-3, Ulm 3-3, Galatasaraj 2-4, Breša 2-4.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar