Konačno! Bajern kreće u akciju!

Henes najavio jake transfere i promenu lica tima! Od zimskog prelaznog roka ne očekujte ništa, ali zato na leto. . .

Fudbal 13.11.2018 | 12:00
Konačno! Bajern kreće u akciju!
To više samo prolazna kriza. Bajern je u ozbiljnom problemu posle teškog poraza u Der Klasikeru. Dortmund jeste pobegao na plus sedam, daleko međutim od toga da je sve rešeno u borbi za titulu, ali da se panika uvukla u kosti Bavaraca - stoji. I to dokazuju poslednje izjave predsednika najtrofejnijeg nemačkog kluba Ulija Henesa. Stari lisac očigledno je morao da popusti i konačno najavi renoviranje Bajernove ekipe.  

Poznato je da Henes već godinama vodi "rat" sa prvim saradnikom Karl Hajnc Rumenigeom. Jedan se drži stanovišta da Bajern ne sme da se upušta u politiku suludog trošenja novca i preplaćuje igrače na pijaci, dok drugi brani tezu da gigat poput minhenskog ne sme da ostane van svetskih tokova i tako dozvoli da Mančester Siti, Pari Sen Žermen, Rea i Barsa, Mančester Junajted, Juventus i ostali daleko odmaknu kvalitetom.

Za početak, Henes je pričao o onome što sledi kroz nešto više od mesec dana, a to je zimska fudbalska pijaca...

"Ne, sigutno nećemo ništa raditi na tržištu u januaru. Dovoljno je što će se pre Božića vratiti Kingsli Koman, a Tijago Alkantara biće opet u poginu za dve, tri nedelje", kazao je Uli za nemački Skaj, podsetivši da će od februara i Korentan Toliso biti na raspolaganju treneru. Po njemu, to će biti sasvim pristojna pojačanja za drugi deo sezone, jer francuski internacionalci praktično nisu ni igrali ove jeseni.  

Koliko su bili razičarani posle ovih reči, toliko je navijače oduševio nastavak Henesovog izlaganja planova:

"Od zime ne očekujte ništa, ali zato će Bajern na leto biti vrlo aktivan na transfer tržištu. Sledeće godine očekujte korenite promene, sigurno ćemo promeniti lice našeg tima", poručio je Henes i raspalio maštu pristalica vacarskog kluba. 

Svakako da je Bajern zreo za jedan dobar remont, s obzirom na godine pre svih Riberija i Robena, dugogodišnjih nosioca igre, ali nije teško "prokljuviti" da Henes ovo ne radi samo zbog prostog renoviranja tima već i u sklopu svoje nove kandidature za predsednika. Ako je bude, jelte. Njegov mandat ističe 2019. godine...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar