Trampova poruka: Ovako ne može

Predsjednik SAD-a Donald Tramp objavio je na Twitteru da se "tek vratio iz Pariza" s obilježavanja 100. godišnjice okončanja Prvog svjetskog rata gdje je svetskim liderima poručio da Vašington plaća "hiljade milijardi dolara" za vojnu zaštitu drugih zemalja i da "takva situacija ne može da se nastavi".

Svijet 12.11.2018 | 14:31
Trampova poruka: Ovako ne može
"Tek što sam se vratio iz Francuske gdje je mnogo toga postignuto na mojim sastancima sa svetskim liderima", tvitovao je Tramp.

On je ocijenio da "nikada nije lako kada iznesete činjenicu da prema SAD treba da se ponašaju pravično, što nije rađeno, kako na vojnom tako i na trgovinskom planu".

"Mi plaćamo velike dijelove (budžeta namijenjenih) za zaštitu drugih zemalja, stotine milijardi dolara, da bismo imali tu privilegiju da gubimo stotine milijardi dolara u trgovini sa tim istim zemljama. Rekao sam im da takva situacija ne može da se nastavi - to je, kao što je i uvijek bilo, smiješno nepravično prema SAD. Ogromne količine novca potrošene na zaštitu drugih zemalja, a mi zauzvrat nemamo ništa osim trgovinskih deficita i gubitaka", naveo je američki predsjednik na ovoj društvenoj mreži.

On je dodao da je "vrijeme da ove bogate zemlje ili plaćaju SAD za sjajnu vojnu zaštitu, ili se štite same".

"I trgovina mora da bude slobodna i pravična!", zaključio je Tramp.

Izvor: Agencije

 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

hrk

12.11.2018 14:35

Zna čovjek šta radi.

ODGOVORITE
Name

Trump

12.11.2018 14:51

Udri im reket! Ili nam dozvoli da krenemo u napad! aaaaaaa

ODGOVORITE
Name

Austria

12.11.2018 15:19

Pa dobro znalo je i dijete u besiki daje brisel i ostali javni klozet amerike to nista nije tajno e sad sto ova budala tramp oce damu budu sva zemaljska kugla robovi kao stosu crnci bili tice malo pocekat

ODGOVORITE
Name

Realno

12.11.2018 16:38

ovaj samo kuka i od drugih trazi neku lovu i prodaje im maglu. Da nije postao Slovenac ili sta slicno,nema drugog rjesenja nego to provjerit pod hitno

ODGOVORITE
Name

SamoKažem

12.11.2018 17:40

Čovjek je u pravu, koliko god bio protiv njega ovaj njegov komentar je na mjestu.

ODGOVORITE
Name

Jedan ČOVEK i jedna PATKA!

12.11.2018 20:47

Evropsku vojsku, zajedno sa Rusijom! FCUK NATO/OTAN!!!

ODGOVORITE