Ovo su posljednje riječi Kašogija...

Šef turskog istraživačkog tima Nazif Kerman rekao je da su posljednje riječi ubijenog novinara Džamala Kašogija bile: "Gušim se. . . Skinite kesu sa moje glave, klaustrofobičan sam".

Svijet 11.11.2018 | 16:41
Ovo su posljednje riječi Kašogija...
"Saudijski novinar ugušen je plastičnom kesom navučenom preko njegove glave", rekao je Nazif Kerman za Al Džaziru, pozivajući se na audiosnimak iz saudijskog konzulata u Istanbulu gdje je ubijen novinar.

Kerman je dodao da je ubistvo trajalo oko sedam minuta, prema snimku, te da je saudijski tim ubica prekrio pod kesama prije nego što je raskomadao Kašogijevo tijelo.

To je, kako je rekao, trajalo 15 minuta, a sve je vodio Salah el Tubajgi, forenzičar u saudijskim snagama, prenio je "Index.hr".

Izvori Al Džazire navode da su u rezidenciji generalnog konzula Saudijske Arabije u Istanbulu pronađeni tragovi kiseline i drugih hemikalija kojima su uništeni Kašogijevi posmrtni ostaci.

Turski list Sabah objavio je u subotu da su ubice ostatke Kašogijevog tela bacili u kanalizaciju nakon što je rastopljeno u kiselini.

Ispitivanjem uzoraka iz kanalizacije rezidencije saudijskog konzula u Istanbulu otkriveni su tragovi kiseline.

Kašogi je ubijen 2. oktobra u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, nakon što je došao u njega radi dobijanja dozvole za brak.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar