Salcburg - Lajpcig: "Bratski" i u nokaut fazu?!

Finiš borbe za plasman u Grupi B, Lige Evrope, biće posebno interesantan. . .

Fudbal 11.11.2018 | 10:00
Salcburg - Lajpcig: "Bratski" i u nokaut fazu?!
Prošle godine mnogi su se pitali šta će se dogoditi ako se u utakmici Lige Evrope sastanu dva kluba kompanije energetskog pića koje "daje krila" - Salcburg i Lajpcig.

Zvanično, taj potencijalni problem je rešen tako što je definisano da je poznata kompanija vlasnik Lajpciga i da je ostala "samo" generalni sponzor Salcburga.

Ove sezone, ta dva kluba zaista su se srela u Grupi B Lige Evrope.

Prvi meč odigran u Lajpcigu i bio je sjajan. Gost je vodio 2:0, domaćin je iznednačio 2:2, a konačan rezultat "pao" je minut pre kraja, pogotkom napadača Salcburga Fredrika Gulbrandsena.

Usledilo je neočekivano slavlje gostiju, u kojem je učestvovao čak i trener Marko Roze.



U međuvremenu, Salcburg je do ovog petka sabrao sva četiri trijumfa i biće u komotnijoj, ali ne i potpuno mirnoj poziciji kada 29. novembra bude dočekao "brata" iz Nemačke.

U ovom trenutku, austrijski šampion je dominantno prvi na tabeli (12 bodova, gol razlika 14:5), a Lajpcig drugi sa istim brojem bodova kao i trećeplasirani Seltik (po šest bodova).

Zbog takve situacije, kao i zbog jasnog odnosa dva kluba, biće posebno interesantno pratiti sledeće kolo, u kojem će se sastati Salcburg - Lajpcig, a zatim i poslednje, u kojem će Salcburg gostovati Škotskoj. Da bi pokazao da nema popusta prema "bratskom" klubu, austrijski prvak moraće da "zapne". Bar kao u Nemačkoj.

Doduše, zanimljivo je i to da i još perfektni Salcburg može i da ostane bez plasmana, pod uslovom da izgubi preostale dve, a da Lajpcig i Seltik budu uspešni u meču protiv Seltika, koji je poslednji, sa nula bodova.

Biće interesantan rasplet...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar