Zvezda desetkovana, povrede se nižu...!

Najteža je situacija sa Jovančićem! Stojković i Čaušić van stroja, Marin povređen, Boaći još nije ozdravio. . .

Fudbal 10.11.2018 | 14:00
Zvezda desetkovana, povrede se nižu...!
Crvenoj zvezdi se dešava ono čega se Vladan Milojević verovatno pribojavao kada je letos izboren plasman u Ligu šampiona i kada je postalo jasno da će  Zvezda imati paklen raspored ove jeseni. Dovođenje plejade pojačanja u finšu prelaznog roka ili „nagomilavanje igrača“ kako su neki bili ksloni da prokomentarišu, sada se ispostavlja kao dobar potez.

Jer naporan tempo, polako odnosi žrtve. Povrede su sve učestalije i klupski lekar je sve bitniji faktor u sastavljanju tima. Velika pobeda nad Liverpulom nema cenu, ali je plaćena određenim žrtvama. FilipStojković je zbog distorzije zgloba morao da napusti teren, a povredili su se i Dušan Jovančić, GoranČaušić i Marko Marin. Odranije je povređen Ričmond Boaći koji bi na teren trebalo da se vrati za nekoliko dana.

Najveći alarm u timu pored Stojkovića, izaziva povreda Dušana Jovančića. Heroj iz senke i jedno od Zvezdinih najboljih pojačanja je protiv Liverpula zaradio povredu zadnje lože. Prve prognoze nisu dobre i Jobančić bi mogao da bude van terena u narednih meseca dana što znači da će propustiti duel u Napulju. Danas će biti odrađene detaljnije lekarske analize posle kojih bi mogle da dođu bolje vesti. Elegantni vezista je već krenuo sa terapijama i gaji nadu da će pauza biti manja od prve prognoze.

Pored Jovančića, povređen je Goran Čaušić. On se povredio neposredno pošto je ušao na teren protiv Liverpula u drugom poluvremenu, ali je stisnuo zube i povređen izgurao utakmicu do kraja. Kod njega je u pitanju povreda propena i moguće je da će odsustvovati sa terena do dve nedelje.

Povredu vuče i Marko Marin, ali se ne zna da li ga očekuje neka ozbiljnija pauza. Meč sa Liverpulom je zbog povrede lože propustio Lorenco Ebisilio i još se ne zna kada će opet na teren. Na sitnije povrede se žale i Savić i Krstičić, Rodića stiže umor od velih napora... A nekolicina igrača ima i problema sa virusom gripša.

Zdravstveni blen u Crvenoj zvezdi nije dobar, ali tako nešto je moglo i da se očekuje u ovakvom tempu utakmicu. Ono što je dobro za crveno-bele je da su letos transfer politikom obezbedili dužu klupu i da bi šansu već u narednom kolu protiv Dinama u Vranju šansu dobiti igrači koji su do sada imali manju minutažu poput Sumaile, Hajdina, Terzića, Melega, Jevtovića, Kafua, Joveljića, Stojiljkovića... Takođe, crveno-belima na ruku ide i reprezentativna puza koja sledi posle vikenda što znači da će imati više vremena da oporave neke igrače.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar