EL: Velika prilika za Budućnost... Ili ne?

Žalgiris stiže u Podgoricu!

Košarka 09.11.2018 | 13:15
EL: Velika prilika za Budućnost... Ili ne?
Da su neke drugačije okolnosti, dolazak Žalgirisa u Podgoricu mogao bi da bude viđen kao jedna od retkih šansi da se dođe do pobede u Evroligi. Ipak, posle svega dosad viđenog, pred ekipom Aleksandra Džikića je još jedan težak posao.

Mada istorija kaže da se u dosad jedinom okršaju u Morači Budućnost izvukla posle produžetka i 27 poena tadašnjeg asa Džona Brauna, brzim premotavanjem na današnjicu stižemo do situacije u kojoj Đetići baš i nisu u povoljnom položaju. Nakon pet uzastopnih poraza možda utakmica protiv Žalgirisa zaista može da izgleda kao velika prilika da se bilans popravi, ali gosti iz Kaunasa su dosadašnje dve recke u eliti ostvarili upravo na gostovanjima - Efesu i Panatinaikosu. Generalno su puleni Šarasa Jasikevičijusa bolje role pružali dalje od svoje kuće, pa su tako Efesu ubacili 93, a Panatinaikosu 87 poena kroz produžetak.

Budućnosti će u ovoj utakmici biti potrebno mnogo više od rešenja Alena Omića i Erla Klarka pod košem. Da se Edvin Džekson i Koti Klark konačno razbude i naprave nešto konkretno. Ali na drugoj strani spremno čekaju Nejt Volters i Brendon Dženings, dvojica ponajboljih igrača Žalgirisa.

"Disciplinovana su ekipa, sa dobrim igračima na niskom postu, sa mobilnim šuterima i agresivnim bekovima u tranziciji. Moramo da igramo jako i moramo da budemo fokusirani tokom cele utakmice. Drugim rečima, moramo da limitiramo njihovu igru na niskom postu i da ih nateramo da rade dodatno za poziciju. Takođe, moramo limitirati njihove šutere za tri poena", rekao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić u najavi meča.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar