Rano je govoriti o novoj Vladi RS

“Razgovori o novoj Vladi Republike Srpske trebalo bi da počnu naredne sedmice, a o konkretnim imenima je rano govoriti sve dok predsjednica Republike Srpske ne obavi razgovore sa svim partijama“, rekao je predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić u emisiji "Puls" BN televizije.

Republika Srpska 08.11.2018 | 22:52
Rano je govoriti o novoj Vladi RS
Sastav nove vlade će biti rezultat izbora tj. volje građana, dodao je Đokić, ali i napomenuo da ne poriče mnoštvo mana Izbornog zakona i procesa u BiH.

Izborni rezultat predsjednik SP ne osporava, uspjehom svoje partije se ponosi, a Izborni zakon BiH i izborni proces u BiH ocjenjuje manjkavim, odnosno koruptivnim.

„Kroz izbrni proces se razvija mnogo korupcije. Imam informacije koje je teško dokazati... Na dan izbora glas je koštao i do 200 KM. Odakle taj novac? Imamo velike praznine u izbornom sistemu u BiH“, jasan je Đokić.

On je istovremeno naglasio da je koalicija SNSD-DNS-SP stabilna i da niko od lidera stranaka ne dovodi u pitanje njen opstanak.

Takođe, Đokić je u emisiji „Puls“ BN televizije rekao da ne isključuje mogućnost da u Vladi Srpske uz SNSD, DNS i SP bude i NDP Dragana Čavića.

“U naredne četiri godine neophodno je provesti određene reforme i nadam se da će Vlada Srpske biti spremna na te reforme. Nije štetno, naprotiv, potrebno je da u što većem broju budemo okupljeni oko neke politike. Isto tako, nemoguće je i neće se desiti da cijela opozicija podržava Dodika.”

Ukoliko se oko te koalicije okupi još partija lako može da se dođe do dvotrećinske većine, što je potencijalni pokretač ustavnih promjena.

„Imali smo mnogo intervencija visokih predstavnika i na ustave, a te intervencije su samo otvorile probleme. Mislim da neka pitanja treba zatvoriti. Ustavne promjene su veoma komplikovan posao koji bi trebalo da obave kompetentni ljudi. Političari su tu da izraze želju za tim, ali političari ne smiju da donose ustavna rješenja“, rekao je Đokić.

Sa BiH je potrebno skinuti masku loše zemlje koju u svijetu doživljavaju kao zamlju tihog konflikta nepogodnu za saradnju i ulaganje. Time će se, tvrdi Đokić, otvoriti put investicijama i ekonomskom prosperitetu BiH.



BN TV

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Piss, piss

08.11.2018 22:09

U poslovnom ambijentu u RS i zbog nesigurnosti (ekonomske, politicke, socijalne) niko pametan vise ne ulaze u RS. Samo oni koji imaju potrebu da operu pare od droge, prodaje oruzja, reketa, itd

ODGOVORITE
Name

Direkt

08.11.2018 22:51

Srecom pa Njemacka od Nove godine otvara svoje trziste rada i za nas tako da spasili su nas u zadnji cas. Nismo duzni da gledamo jos 4 godine propadanja.

ODGOVORITE
Name

Da

09.11.2018 06:27

Ma putuj igumane.Sa srećom ti bilo. Samo se nevraćaj ko boga te molim

Name

gale

09.11.2018 08:14

Pa ostace uglavnom oni koji moraju a koji ce pognute glave da trpe, i naravno ulizice i propalice sistema koji su navikli da budu poslusnici..

Name

Re Da

09.11.2018 08:52

Da nas hoce ostati jedno 500.000 I da onda zivimo u fulu I komociji bez ovih dzigerasa:)

Name

Ni

09.11.2018 09:50

U Njemackoj nehodas pognute glave?!?

Name

Bila jednom jedna republika , zvala se Srpska

09.11.2018 04:31

Znate li vi šta radite svom narodu? Iduće godine bićete svjedoci, najvećeg egzodusa srpskog naroda ikada. Samo što sad odlaze cijele porodice, neće slati novac u tamni vilajet. Dok je vas ovdje niti je bilo niti će biti ulaganja. Ako je srpski narod lakovjeran, evorpa dvadeset prvog vijeka nije.

ODGOVORITE
Name

Nikola

09.11.2018 07:07

Lopovi zajedno sa ludim narodom unistili jednu Republiku.

Name

E To

09.11.2018 18:20

Kako lud narod može imati državu?

Name

VETERAN

09.11.2018 07:32

GLEDAM,SLUSAM,i ne mogu sebi da oprostim zasto sam se borio.ZA MAFIJU ,LOPOVE ,KOJI NEMAJU NI MALO SLUHA ZA OBICAN NAROD.....LJUDI ONI CE RASTURITI RS..NETREBA NAM NIKO DA NAS RUSI ,SAMI CEMO....isao bih van ali godine pritisle...djeco putujte i zatvorite vrata iza sebe...

ODGOVORITE
Name

bušač

09.11.2018 07:48

Kako rano govoriti a Milorad već rekao da je sve gotovo. Očigledno da ga nisi pitao šta ćeš reći.

ODGOVORITE
Name

Mali Đokica

09.11.2018 08:15

Đokić zna da će on biti jedan od ministara, jer se kao odani poslušnik potpuno uklapa u Dodikovu šemu.Preostaje mu još da klekne pred Dodika i od njega iskamči poneku funkcionersku fotelju za svoje najodanije sljedbenike. Takav je naš Đokica. Prefrigan i premazan svim bojama.

ODGOVORITE
Name

majka dva akademska gradjana

09.11.2018 08:46

Molim sve ljude dobre volje Muslimane Hrvate Srbe sve nacionalnosti da obavjestavaju gdje se obratiti za najbrzi odlazak odavde.

ODGOVORITE
Name

Modriča

09.11.2018 12:37

Sta ces sa Riste Marića svog pulena, kako ces opravdati kod Dodika. Svi znaju da je Risto radio za Vukotu i Ivanica.

ODGOVORITE