Vlada Kosova ne povlači odluku

Vlada Kosova saopštila je da nema namjeru da povuče odluku o uvođenju takse od 10 odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a portparol Carine Kosova Adriatik Staviljeci je potvrdio da je več počela primjena te odluke.

Region 07.11.2018 | 14:19
Vlada Kosova ne povlači odluku
Portparolka vlade Donjeta Gaši je rekla da je Vlada Kosova ovlašćena da donosi takve odluke i da su slične odluke donijele i druge zemlje članice CEFTE.

Staviljeci je za prištinske medije kazao da je kosovska carina započela primjenu odluke kosovske vlade o uvođenju takse od 10 odsto na robu koja se na Kosovo uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

"Da, počela je primjena", kazao je Staviljeci za portal gazetaexpress.com.

Protiv odluke Vlade Kosova juče su reagovali iz Evropske unije ocijenjujući da je u suprotnosti s međunarodnim sporazumom o slobodnoj trgovini CEFTA i zatražili da se ta odluka poništi.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je da odluka Kosova o povećanju takse na 10 odsto na sve uvezene proizvode iz BiH predstavlja presedan i da se ne može tolerisati.

Protiv te odluke je reagovala i Vlada Srbije.

Odluku Vlade su snažno podržali predstavnici organizacija preduzetnika Kosova.

Izvor: Beta

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kosovo srbija

07.11.2018 13:27

Cuj oglasila se i vlada Srbije..zar ono Kosovo nije Srbija..eto nam Srbi sa ove strane Drine Vucic...koji je to lazov i manipulator.Sad svi ispastamo ovamo preko Drine.

ODGOVORITE