ESPN: Crvena zvezda - fudbal ovo ne smije da izgubi!

Crvena zvezda ostvarila je veliki uspeh u četvrtom kolu Lige šampiona da su i svetski mediji, poput ESPN, napravili posebne članke koji stoje na vrhu sajta.

Fudbal 07.11.2018 | 13:45
ESPN: Crvena zvezda - fudbal ovo ne smije da izgubi!
Šampion Srbije savladao je Liverpul sa 2:0 čime je priredio najveće iznenađenje u dosadašnjem delu Lige šampiona.

Čuli ste da bogati klubovi žele da od 2021. godine naprave Evropsku Superligu i ESPN se upravo bavio tom pričom.

"Crvena zvezda nije ostvarila ovako značajnu pobedu od 1991. godine i vreme za ovako nešto nije moglo da bude bolje. U nedelji kada su velikani saopštili da planiraju da osnuju novu "Superligu", srpski šampion je pružio demonstraciju svega šta sport ne sme da izgubi!", piše u uvodu ESPN članka. 

Jedna od najpoznatijih medijskih kuća navodi da se nadaju da su čelni ljudi najvećih evropskih klubova gledali kako Zvezda pobeđuje veliki Liverpul. 

"Ta pobeda je pokazala i ukazala na to da se za dušu fudbala vredi boriti", navodi autor teksta Nik Ejms.

Crvena zvezda nikada nije igrala u ovom formatu Lige šampiona i ponovni san da se zaigra u elitnom takmičenju bio bi mrtav ukoliko bi Engleska, Italija, Španija, Nemačka i Francuska osnovale ligu za sebe. 

ESPN piše da su fudbaleri Liverpula "pretučeni" od strane deset momaka u crveno-belim dresovima i da nisu uspeli da se izbore sa "tornjem" Milanom Pavkovom, čija su dva hica rešila meč. 

Logično, američki medij dotakao se i neverovatne atmosfere na stadionu koju stvaraju njeni navijači "Delije" – ultrasi smešteni na severnoj tribini. 

"Povratak Crvene zvezde na vrh ostavio je romantičare zamagljenih očiju, a mnogo veće bitke tek dolaze. Više ovakvih 'old skul' noći će pomoći i podvući crtu da se zbog korporativne pohlepe ovo jednostavno ne sme izgubiti. Klubovi koji bi bili bačeni u etar zbog velikih timova sada bi trebalo da imaju glas više nego ikada", piše se u zaključku teksta ESPN. 

Pobeda Crvene zvezde velika je za evropski, ali i svetski fudbal i zbog toga se ona nalazi na naslovnim stranama mnogih medija, pa tako i ESPN.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar