EK - Tomić: Zvezda voli da igra brzo u tranziciji...

"Nema lake utakmice, pogledajte rezultate prethodnog vikenda? Fuenlabrada je savladala Barselonu, Andora koja je u našoj grupi Evrokupa, pobedila je Real u Madridu. Protiv bilo koga da igraš, moraš da budeš spreman”, kaže trener Crvene zvezde.

Košarka 06.11.2018 | 18:30
EK - Tomić: Zvezda voli da igra brzo u tranziciji...
Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u utorak u popodnevnim časovima u Nemačku gde ih u sredu očekuje meč 6. kola Evrokupa grupe A protiv Ulma.

Crveno-beli su u utorak trenirali u Beogradu, a nakon zajedničkog ručka uputili su se na put ka južnoj nemačkoj pokrajini „Baden Virtenberg" i gradu koji ima oko 120.000 stanovnika i košarkaški klub koji je u vrhu nemačke košarke poslednjih 10-ak godina.

Trener Crvena zvezde, Milan Tomić, rekao je da će njegov tim na jak tempo odgovoriti istom merom.

"Očekuje nas utakmica sa specifičnim timom, koji tokom meča ume da igra i sa dve "četvorke”, koja puno šutira i preuzima u odbrani. Moramo biti spremni i za to, jer to su delovi njihove igre, koja je mnogo brža i agresivnija u njihovoj dvorani. Moramo da iskontrolišemo 40 minuta, što ne znači da mi treba da usporavamo igru, zna se da i Zvezda voli da igra brzu igru u tranziciji, ali što se tiče koncentracije tu moramo da budemo dobri”, rekao je Tomić.

Ulm je u prethodnih sedam dana zabeležio dve pobede, u Evrokupu i Bundesligi.

"Svaka ekipa, u Evroligi, Evrokupu, pa i FIBA ligi šampiona ima svoj kvalitet i vrednost. Nema lake utakmice, pogledajte rezultate prethodnog vikenda? Fuenlabrada je savladala Barselonu, Andora koja je u našoj grupi Evrokupa, pobedila je Real u Madridu. Protiv bilo koga da igraš, moraš da budeš spreman”, kaže Tomić.

Utakmica Ulm - Crvena zvezda igra se u sredu u „Ratiofarm Areni" od 19.30 časova. Zvezda planira povratak za Beograd u četvrtak u popodnevnim časovima, a već tokom vikenda ekipa Zvezde ide na novi put, ovoga puta u Ljubljanu gde je očekuje meč 7.kola ABA lige sa „Olimpijom".

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar