Sedmica istine u Minhenu: Preokreni ili odlazi!

Hrvatski strateg u predstojećih pet dana odlučuje o svojoj sudbini.

Fudbal 06.11.2018 | 19:15
Sedmica istine u Minhenu: Preokreni ili odlazi!
Nedelja istine u Minhenu! Nedelja istine u kojoj će Niko Kovač pokazati da li je vredan poverenja prilično nepoverljive uprave Bajerna. Ali isto tako i dali je kadar da iznese teret koji sa sobom nosi vođenje jednog od najvećih klubova na planeti.

Utakmica sa AEK-om ne bi trebalo da predstavlja problem, ali će subotnji derbi sa Borusijom iz Dortmunda biti pod velikom lupom celokupne javnosti. Milioneri su na četiri boda udaljenosti od Bajerna i ukoliko uspeju da krunišu fantastičnu formu stići će do ogromnog kapitala. Toga su svesni u Minhenu, a sasvim sigurno i Kovač. Niko u Bajernu ne bi voleo da se na reprezentativnu pauzu ode sa sedam bodova zaostatka.

U Bajernu problem predstavlja i trenutno raspoloženje među igračima, koje logično nije na zavidnom nivou.

"Nedostaju nam živost i radost. Kovač se na treningu zalagao za dobro raspoloženje. Rukovao se sa svakim igračem, bilo je smeha. Kovač pokušava da podigne raspoloženje u ekipi", kaže sportski direktor Hasan Salhamidžić.

Ako bi Kovač bio otpušten narednog vikenda na raspolaganju kao slobodni treneri našli bi se ZinedinZidan, Arsen Venger i Ralf Hasenhutl, ali niko od njih trojice nije prilično realna opcija. Kako piše Bild, Zidanu je problem nepoznavanje jezika, Venger se ne smatra pravim zalogom za budućnost, dok Hasenhutl nema dovoljno iskustva u vođenju vrhunskog kluba. Privremeno rešenje bi ponovo mogao da bude klupski vojnik Jup Hajnkes.

Kovaču se najviše zamera to što mu se ne vidi jasna ideja u igri, a pogotovo u napadu onda kada se od Bavaraca očekuje da u svom stilu slome otpor protivnika. Velika doza nemoći najbolje se videla prošlog vikenda protiv Frajburga. Ipak, još uvek svi veruju da će se prava eksplozija kvaliteta dogoditi u velikom derbiju protiv Borusije i da će to biti prekretnica u još jednoj šampionskoj sezoni minhenskog kluba.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar