Bajern i Napoli prate Semberca, Luku Jovića!

Ajntraht ga preprodaje za 30 miliona! Fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta Luka Jović, na pozajmici iz Benfike, nalazi se na meti minhenskog Bajerna i Napolija, prenosi portugalska "A Bola".  Benfiki se ponavlja Brajan Kristante. . .

Fudbal 06.11.2018 | 22:30
Bajern i Napoli prate Semberca, Luku Jovića!
Nemački mediji prenose da Ajntrahj na leto stiče pravo da otkupi 20-godišnjeg Srbina za samo šest miliona evra, što će i uraditi, a onda je spreman da sasluša sve ponude od najmanje 30 miliona.

Bajern na čelu sa trenerom Nikom Kovačem, kod koga je Jović bljesnuo u Ajntrahtu, zainteresovao se za bivšeg fudbalera Crvene zvezde nakon devet golova ove sezone, medju kojima je čak pet dao protiv Fortune.

Uz bavarskog giganta srpskog reprezentativca prati i Napoli, čiji je trener Karlo Anćeloti takodje pokazao želju za transferom.

Jović igra drugu sezonu u Nemačkoj i ukupno je postigao 18 golova, nakon što se u Benfiki nije izborio za veću ulogu.

Nije samo do onih pet golova protiv Fortune, ali oni jesu Evropu podsetili koliki je potencijal Luka Jović. I ako su prvi dani posle tog podviga protekli u tišini sada kreće talas spekulacija koji će srpskog napadača bez sumnje pratiti sve do narednog leta. Sasvim je jasno da će ga Ajntraht teško zadržati u Frankfurtu, posebno sada kada se saznalo da su za 20-godišnjeg napadača zainteresovani ni manje ni više nego Bajern i Napoli!

O bavarskom gigantu počelo je da se šuška kada je Niko Kovač preuzeo dirigentsku palicu, ali niko to nije smeo da objavi pošto se smatralo da bi to ipak bio preveliki iskorak za Jovića. A i preveliki rizik zaKovača, koji se još nije izborio za kredit kod navijača minhenskog kluba, pa i same uprave. Međutim, portugalska A Bola, koja zbog Benfikine nepromišljene odluke da se lako odrekne Jovića, sa velikom pažnjom prati karijeru nekadašnjeg napadača Crvene zvezde.

Naime, Jovićev slučaj umnogome podseća na situaciju sa Brajanom Kristanteom, koji u Lisabonu nije mogao da igra ni kod Žorža Žezusa ni kod Ruija Vitorije, pa je za 5.000.000 evra prešao u Atalantu pre no što ga je Roma uzela za 30.000.000. Atalanti će pride pripasti i 15 odsto od naredne prodaje jednog od najboljih vezista Serije A.

Sa druge strane, Ajntraht je Jovića uzeo na dvogodišnju pozajmicu, ali će Benfiki, ako Nemci odluče da ga otkupe, pripasti svega 6.000.000 evra. A već sada se barata sa obeštećenjem od 30.000.000 do 40.000.000 evra koliko Ajntraht traži za Jovića.

U današnjem fudbalu nije to previsoka cena za jednog od najtalentovanijih napadača Evrope. Bajern bi to lako iskeširao, ali je pitanje da li će Kovač toliko potrajati na Alijanc areni. Međutim, Bajern nije jedini. Javio se i Napoli, pišu i A Bola i lokalni mediji iz Napulja.

Preduslov je naravno da Jović nastavi sa dobrim partijama. Ove sezone devet golova na 13 utakmica, dva u Ligi Evrope i sedam u prvenstvu Nemačke.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar