Pariz: Istorijska pobeda Hačanova nad Noletom!

Poraz umornog Noleta! Karem Hačanov pobedio Novaka Đokovića u finalu Mastersa u Parizu 7:5, 6:4. Rus osvojio najveću titulu u karijeri, Đoković ostao bez 33. masters zvezdice.  Đokovića stigao umor – Hačanovu titula u Parizu! Novak Đoković poražen je od Karena Hačanova u dva seta u finalu Mastersa u Parizu.

Tenis 05.11.2018 | 00:08
Pariz: Istorijska pobeda Hačanova nad Noletom!
Srpskog tenisera stigao je umor i mladi ruski teniser na kraju je zasluženo slavio rezultatom 7:5, 6:4.

Đoković je u subotu veče odigrao trosatni meč sa Rodžerom Federerom i prema onome što smo videli na ovom meču vidi se da je taj duel ostavio traga na igru našeg igrača.

Sa druge strane Hačanov je igrao kao transu, servis i forhend su mu funkcionisali veoma dobro i zasluženo je osvojio titulu u Parizu. 

Novak je dobro krenuo meč, delovao je sveže i prvi je uspeo da napravi brejk 3:1. Ipak, kada je servirao da potvrdi oduzet servis Hačanov je uspeo da napravi ribrejk i vrati se u prvi set.

Od tog trenutka sve je išlo na vodenicu ruskog tenisera. U 11. gemu uspeo je da napravi još jedan brejk i tako slomi otpor Đokovića (7:5). 

U drugom setu na terenu je bio samo jedan igrač, iako je Đoković osvojio četiri gema. Srpski teniser nije izgledao dobro, mučio se i Hačanov je na kraju slavio rezultatom 7:5, 6:4. 

Đokovića sada očekuje kraća pauza, pa potom i Završni turnir u Londonu koji je na programu od 11. do 19. novembra. 

Posle 21-ne vezane pobede, na najvećim turnirima, Novak Đoković je poražen!

Od ponedeljka ponovo najbolji teniser sveta ostao je bez potrebne energije u finalu Mastersa u Parizu. Zaslužen trijumf, najveći u karijeri odneo je Karem Hačanov – 7:5, 6:4.

Meč u "Bersiju" trajao je sat i 39 minuta.

Nole je definitivno ostao bez snage posle iscrpljujuće borbe sa Rodžerom Federerom u subotu uveče. Tri sata i čak 38 gemova ostavili su traga na srpskog tenisera, koji je vrlo brzo u finalu počeo da popušta, a na momente je delovalo da neće imate snage ni da završi meč.

Udarci su mu delovali mlako, selekcija, po običaju besprekorna, bila je vrlo loša. Đoković je napravio atipično veliki broj grešaka, žurio je sa izlascima na mrežu i jednostavno nije mu bio dan protiv odličnog i raspoloženog dvadesetdvogodišnjeg ruskog igrača.

Hačanov je osvojio najbitniju titulu u karijeri i to protiv jednog od najboljih koji su ikada igrali tenis.

"Ovo je najveća titula u karijeri. Ne mogu da budem srećniji što sam na ovaj način završio karijeru. Đoković je najbolji na svetu i to sve govori. Iste ciljeve sam postavio i za sledeću godinu. Da se borim i radim još više", rekao je Hačanov, koji je sada druga zamena za završni turnir Masters serije u Londonu. Pre njega prvenstvo ima Džon Izner u slučaju da neko od osmorice finalista odustane. Đoković je još ranije obezbedio mesto na tom turniru.

"Ti si inspiracija za mnoge igrače, ti si istinski šampion u ovom sportu. Vratio si se, od ponedeljka si opet prvi. Nikada nisam sumnjao", hvalio je pobednik Pariza Noleta posle duela.

Finale je dobro počelo za Đokovića. Brzo je napravio i brejk poveo sa 3:1, ali to kao da je i bila poslednja reč za Noleta na turniru koji je prethodno četiri puta osvojio 2009, 2013, 2014. i 2015. Đoković je doživeo prvi poraz u finalima turnira u prestonici Francuske.

"Čestitam Karemu, zaslužio je trofej i želim mu još mnogo u budućnosti. Ovaj turnir koji ima veliku istoriju i publiku koja ima veliku strast", rekao je Đoković posle finala.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar