Video: Alal vera Dris, ali ono Mihino...

Video sećanje na jedan od najspektakularnijih het-trikova u istoriji fudbala, a sve s povodom. . .

Fudbal 06.11.2018 | 11:45
Video: Alal vera Dris, ali ono Mihino...
Napoli je u petak deklasirao Empoli (5:1) u meču 11. kola italijanskog Kalča i tako uspešno nastavio trku sa Juventusom i Interom za titulu, a belgijski napadač Dris Mertens ušao je u istoriju. Njegov hert-trik, zapravo. Italijani su malo začeprkali po arhivi i došli do podatka da niko nikada u istoriji fudbala na Apeninima nije uspeo da na jednoj utakmici postigne tri gola van šesnaesterca i to iz igre. 

I svaka čast Mertensu, pogotovo za onaj drugi pogodak, pravo je malo remek delo, ali alal mu vera i što nas je podsetio na jedan het-trik nama posebno drag i verovatno još spektakularniji, a postigao ga je Siniša Mihajlović pre 20 godina.  

Za one mlađe, bio je prvenstveni susret sa njegovim bivšim klubom - Sampdorijom, a Siniša je "ustao na levu" i tako pucao slobodnjake da ni tri golmana tu ništa ne bi mogla, a kamoli samFabricio Feron. Lacio je slavio sa 5:2 i Miha je tri puta sa preko 25 metara gađao neodbranjivo. Iz slobodnih udaraca, razume se. Novija istorija fudbala ne pamti tako nešto. 

I zato, Siniši Mihajloviću u čast, jedno podsećanje:



A evo podsetite se i kako je to izveo Dris Mertens:



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar