Napustio DNS, ali ne i fotelju

Potpredsjednik Skupštine opštine Srbac Miloš Budić, na današnjem zasjedanju lokalnog parlamenta ozvaničio je napuštanje Demokratskog narodnog saveza i od sada će u radu skupštine djelovati kao samostalni odbornik. Budić je, da podsjetimo, bio predsjedniik srbačkog DNS-a, ali ga je zbog narušavanja stranačke discipline prije predizborne kampanje sa ove funkcije smijenio Marko Pavić.

Republika Srpska 01.11.2018 | 18:48
Napustio DNS, ali ne i fotelju
Srbački odbornici su uz sedamnaest glasova za i šest uzdržanih usvojili izvještaj o izvršenju budžeta opštine za prvih šest mjeseci ove godine, koji je, po riječima načelnika Mlađana Dragosavljevića, ostvario suficit.

„Prihodi u ovom periodu ostvareni su sa 48, a rashodi sa 46 odsto u odnosu na plan, što potvrđuje da je budžet sve stabilniji, ali to ne znači da je proces oporavka završen. Evidentni su rezultati štednje i racionalizacije pri raspolaganju javnim sredstvima.

Pozitivne tendencije punjenja budžeta nastavljene su i u 8 posljednja četiri mjeseca, što govori da će se plan za ovu godinu, ne samo ostvariti već najvjerovatnije i premašiti“, rekao je načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević. U ovom mjesecu, dodao je, izvršiće se i rebalans, a ponudiće se i Nacrt najvažnijeg dokumenta za narednu godinu.



U nastavku sjednici, bez veće rasprave, usvojeni su izvještaji o radu javnih preduzeća, ustanova i drugih organizacija i udruženja ove opštine. Bez ikakvih primjedbi jednoglasno je prihvaćen i izvještaj o radu inspekcijskih organa.

Donesena je odluka o isplati novčanih sredstava namjenjenih razvoju poljoprivrede. Za ovu namjenu planirana su sredstva od 50.000 KM, ali, zbog slabog interesovanja poljoprivrednika, neiskorišćeno će ostati oko 12 hiljada maraka.

Radi se o sredstvima namjenjenih, uglavnom, za uzgoj kvalitetno-priplodnih junica, za koja je konkurisao samo jedan stočar. Dvadeset poljoprivrednika će dobiti 25.000 maraka kao podsticaj uvodjenju sistema navodnjavanja u ratarskoj, povrtarskoj i voćarskoj proizvodnji.

Za proizvedeno i prodano povrće u plastenicima, sedam poljoprivrednika će dobiti podsticaj od 7.700 KM, a Udruženju pčelara „Košnica“ dodijeljeno je 5.000 maraka.

Odbornici su, pored ostalog, prihvatili i informacije o radu Policijske stanice Srbac, stanju šuma i šumskog zemljišta u privatnoj svojini, te usvojili program zimskog održavanja ulica i lokalnih puteva.

(BN) 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Udbaš da napusti

01.11.2018 18:03

Kada ste još čuli da neki udbaš napusti nešto što nije stekao svojim trudom i radom? Pa tako i ovaj Budić

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

01.11.2018 19:01

Vozac kamiona, a poslije udbas, rat iskoristio za sebe, sad ima dva fakulteta, to je izbor ovog naroda.

Name

Kocijas

01.11.2018 19:41

On je kocijas cijeli zivot,a na putu je uspio da se fakultetski obrazuje.Jadna nasa omladino sta traziti ovdje kad takvi sjede u skupstini. Kakvu samo kucu pravi ,sta kucu vilu.Od CEGA????od plate vozaca ???? Dokle cemo ovakve pustati da budu neko i nesto?

Name

Srbac crna rupa

02.11.2018 05:24

Generalno, Srbac nije imao nikad goru vlast. Ništa se ne radi, grad je pust. Asfaltiraju malo puteva od novca koje dobiju sa strane. Niko ne misli kako otvoriti novo radno mjesto. Sjede i troše mandat, čekaju da prođe mjesec i uzmu platu, i tako danima. A sve "visokoobrazovani" kadrovi. U Skupštini postoji 4-5 normalnih i pametnih ljudi koje niko ne sluša, tako da oni i ne mogu uticati da se neđto popravi. Jad, čemer i bijeda. Srbac je "privatna prćija" nekoliko porodica.

Name

Sitnesi

02.11.2018 18:07

E da si ti ziv i zdrav,ali prosla vlast sa Cirom ,e to je bilo zlo i naopako.Nacelnik nije pricao ni sa jednim nacelnikom odelenja,u svadji sa sve i jednim direktorom preduzeca.Tri stranke promjenio dok je bio na vlasti.Ne do bog vise nikom takve vlasti.Mladjo je u odnosu na Ciru Bog otac.

Name

Otmi i zauzmi

01.11.2018 19:39

Udbas se uhljebio.Ustvari cijelu familiju i onda ga istjerali iz stranke a on samo promijenio lagano dres i nastavljaj dalje.

ODGOVORITE
Name

Direkt

01.11.2018 19:41

Sta je politicar bez fotelje? Kao covjek bez gaca.

ODGOVORITE
Name

Dns

01.11.2018 20:39

Vraca se on u dns samo dok se sloze kockice

ODGOVORITE
Name

Daj daj

01.11.2018 21:17

On je samo dres promijenio.kakav nezavisan. Presao odmah iste sedmice kad su ga izbacili u Ujedinjenju. To je preletac nema u kojoj stranci nije bio samo sebe da obezbjedi.prvo snsd pa dns pa sad ujedinjena

ODGOVORITE
Name

Robert

02.11.2018 08:29

Gledaj ga za govornicom sa telefonom u ruci. Gledaj znanja koje izvire iz ove persone. Srbac je dotakao dno.pred izbore se sakrio u misiju rupu,sacekao da prodju i da on nastavi sa svojim radom ,sve mu je malo .Ne vidi porodice koje nemaju NI JEDNO zaposleno.

ODGOVORITE