Mornar doveo najboljeg strijelca Evrolige 2013. godine!

Svojevremeno najbolji strelac Evrolige, Amerikanac, Bobi Braun, potpisaće ugovor sa Mornarom iz Bara na mesec i po dana.  Mornar detonirao "bombu": Potpisao Bobi Braun! Najbolji strelac Evrolige 2012/13, prošle sezone član Hjuston Roketsa i Olimpijakosa, narednih mesec i po dana će nositi dres prvaka Crne Gore.

Košarka 02.11.2018 | 15:30
Mornar doveo najboljeg strijelca Evrolige 2013. godine!
Kakav potez Mornara: Stigao NBA igrač, bivši najbolji strelac Evrolige! Bobi Braun potpisao na mesec i po dana, do kraja prvog dela Evrokupa, piše Eurohups.

Kako prenosi portal "Jurohups" (Eurohoops), 34-godišnji plejmejker u Mornaru će igrati do kraja prve faze Evrokupa i ukoliko ne bude prošao u Top 16 imaće dozvolu da kao slobodan napusti klub.

Doskorašnji košarkaš Olimpijakosa imaće opciju i da ode ukoliko stigne bogata ponuda iz Kine ili Evrolige.

Dobitnik Evroligine "Alfonso Ford" nagrade 2013. godine iza sebe ima sjajnu karijeru, u NBA je igrao za Sakramento, Minesotu, Nju Orleans, Los Anđeles Kliperse i Hjuston, a u Evropi sa Albu, Prokom, Aris, Montepaski iz Sijene i Olimpijakos u kome je završio prošlu sezonu.



Bobi Braun (34 godine, 188 centimetara) novi je član Mornara!

Kako javlja specijalizovani portal "Jurohups", on je sa ABA ligašem potpisao ugovor do kraja prve faze Evrokupa, a to znači do polovine decembra.

Ako se Mornar ne plasira u Top 16, Braun će automatski postati slobodan agent, ali postoji mogućnost da i ranije napusti Bar, ako dobije ponudu evroligaškog ili kluba iz Kine.

Reč je o plejmejkeru sa izraženim realizatorskim kvalitetima, koji je u sezoni 2012/13 bio najbolji strelac Evrolige, u dresu Montepaskija iz Sijene.

Po završetku studija 2007. godine, prvu sezonu kao profesionalac proveo je u Albi iz Berlina, a onda se vratio u SAD i nastupao za Sakramento, Minesotu, Nju Orleans i Los Anđeles Kliperse.

Od 2010. do 2016. igrao je u Evropi i u Kini, nakon čega je usledio novi povratak kući i ukupno 50 nastupa za Hjuston Roketse, u sezonama 2016/17 i 2017/18.

Poslednji Braunov klub bio je Olimpijakos, kome je pristupio u februaru ove godine.

Mornar u ABA ligi ima skor 2-3, što ga u ovom trenutku svrstava na deobu četvrte do 11. pozicije na tabeli. U sledećem kolu sastaće se sa Cibonom u Zagrebu (nedelja, 17.00, Arena sport 2).

Mornar iz Bara je napravio, kako piše Eurohups, veoma zanimljiv potez. Naime, član tog kluba postao je Bobi Braun, bivši NBA igrač i osvajač titule Alfonso Ford posvećene najboljem strelcu Evrolige.

Braun u Mornar stiže iz Olimpijakosa, a od 2016. do 2018. je bio igrač Hjuston Rokitsa. Igra na poziciji plejmejkera, ima 34 godine i potpisao je ugovor na mesec i po dana, do kraja prvog dela Evrokupa.

Ako se Mornar ne kvalifikuje u narednu fazu Evrokupa, Braun će biti slobodan da ode, dok ugovor ima i opciju da igrač može da ode ukoliko mu dođe ponuda iz nekog evroligaškog tima ili iz Kine. Trenutno Mornar ne stoji najbolje jer ima skor 1-4 i 5. je u grupi D.

Braun je završio sezonu u Olimpijakosu pošto je igrao dve godine za Hjuston, Bio je najbolji strelac Evrolige 2013. godine.

U karijeri je promenio mnogo klubova - od Albe, preko Sakramenta, Minesote, Nju Orleansa, Los Anđeles Klipersa preko brojnih evropskih klubova do Mornara. Možda je najviše ostao u sećanju baš iz sezone 2012/2013 kada je igrao za Montepaski Sijenu.

Posle Latavijusa Vilijamsa u Igokei, evo i Bobi Brauna u Mornaru.

Šta je sledeće?

DOLAZI I CENTAR?

Osim na spoljnim, Mornar bi ovih dana mogao da dobije pojačanje na centarskim pozicijama. Na meti crnogorskog šampiona je Francuz Landing Sane (28, 207) iz ekipe Pariz Levaloa.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar