Sutra iznošenje završnih riječi

Pred Apelacionim vijećem Suda BiH za sutra je zakazano iznošenje završnih riječi Tužilaštva u obnovljenom postupku koji se vodi protiv komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i pripadniku te vojske Sabahudinu Muhiću za zločine nad Srbima u Srebrenici 1992. godine.

Bosna i Hercegovina 01.11.2018 | 12:00
Sutra iznošenje završnih riječi
Iznošenje završnih riječi tužioca Miroslava Јanjića, koje je bilo najavljeno za 19. oktobar, odgođeno je zbog bolesti drugooptuženog Muhića.

Orić i Muhić optuženi su da su u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenih Srba - Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića.

Apelaciono vijeće Suda BiH je 8. juna, zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, ukinulo prvostepenu oslobađajuću presudu Oriću i Muhiću i odredilo ponovni pretres.

Na statusnoj konferenciji 3. septembra Apelaciono vijeće je odbilo prijedlog tužioca Miroslava Јanjića da tokom obnovljenog postupka ponovo budu saslušani svi svjedoci Tužilaštva, te odlučilo da ponovo budu saslušani Radivoje Ostojić i zaštićeni svjedok "O-1".

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

IVAN

01.11.2018 22:21

OPET SLOBODAN. I NE SRAMOTITE SE VISE TOJE OCEKIVANO

ODGOVORITE