Demolirana srpska kuća kod Prizrena

Kuća porodice Petrović u Mušnikovu kod Prizrena obijena je i u potpunosti demolirana, a prizor je zatekla monahinja Irina Petrović tokom obilaska porodičnog domaćinstva.

Srbija 31.10.2018 | 22:05
Demolirana srpska kuća kod Prizrena
Monahinja Irina Petrović je RTS-u prenela da su nepoznate osobe obile ulazna vrata, a potom ispreturale i oštetile gotovo čitav nameštaj i zidove u kući.

"Oskrnavili su ikonu Svetog Đorđa, naše porodične slave. Nema ovde šta da se odnese, sve što je vredelo je odneto i uništeno. Ovo je čista provokacija i vrsta pritiska na moju porodicu", rekla je monahinja Irina.

Monahinja je navela da je oko kuće posečeno drveće, a od dvorišta napravljeno đubrište.

Prilikom provale u kući nije bilo nikoga od članova porodice Petrović.



Petrovići su prethodno kuću više puta obnavljali.

Obijanje je prijavljeno policiji.

U Mušnikovu je ostalo dvadesetak Srba, uglavnom starijih ljudi.

Srba, na području između Prizrena i Štrpca, osim u Mušnikovu, ima još u selima Živinjane, Sredska, Drajčići, Bogoševci, Lokvica i Gornjem selu.

(RTS) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Adnan

01.11.2018 04:24

Žalosno ...Nije lijepo bez obzira sa koje strane dolazi nacionalizam ....

ODGOVORITE
Name

Etničko nasilje

01.11.2018 07:08

Ovi ljudu su zadnji čuvari krsta i srpskog imena na ovim prostorima, vjerovatno do svog fizičkog kraja. Bez obzira što ih je 20-tak, trpe pritiske, prepade i psiho-fizičko nasilje. Ovakvo ponašanje Šiptara nas i ne čudi, to im je zadatak i cilj etničkog čišćenja, međutim Srbija je narod na jugu KiM ostavila same, napuštene, bez imalo osjećaja odgovornosti i ljudske empatije... Ovaj narod je, na žalost, prepušten sam sebi, na milost i nemilost nasilnika.

ODGOVORITE
Name

car

01.11.2018 08:23

Zastiti narod Vucicu,Jer to si obecao narodu na Kosovu.Ili su ti samo puna usta rijeci koje na ispunjavas prem svom narodu.

ODGOVORITE
Name

Austria

01.11.2018 16:28

Te siptare znam jos kadsam bio vojnik bivse juge toje bilo tacno 1982 kadasu siptari htjeli da proture neke svoje simbole toje bilo davno

ODGOVORITE