Svi su potpisali, a gdje su trofeji?!

Šestogodišnji ugovor Delija Alija sa Totenhemom!

Fudbal 01.11.2018 | 14:45
Svi su potpisali, a gdje su trofeji?!
Oproban recept. Najbolji igrači „vezani“ novim ugovorima. Svi bitni iz Totenhemovog kadra su u poslednjih godinu ili dve produžavali vernost londonskim Pevcima, a posle Harija Kejna, Iga Lorisa, ErikaDajera, Dejvisona Sančeza, Harija Vinksa, Hjong Min Sona i Erika Lamele „šarnuo“ je i – Dele Ali.

Posebno zanimljivo je da je engleski reprezentativac dogovorio da ostane na najduži period do pomenutih, pošto su papiri obevezujući na čak šest godina. Do juna 2024. Što jeste dokaz privrženosti klubu koji je u njega verovao kad ga je za samo 6.000.000 evra doveo iz MK Donsa, međutim, s druge strane, ima i onih zajedljivih, koji su odmah protumačili da u tom periodu Maurisio Poketino ništa neće osvojiti. Ako ćemo realno, već dve-tri sezone ostrvska javnost je oduševljena poslovnom politikom, svrstava Totenhem u red najužih kandidata za tron, čak je i argentinski trener u maju produžio ugovor do 2023, a ekipa – ni makac. Ne samo u Premijer ligi. Čak ni druge trofeje, poput FA kupa ili Liga kupa, ne mogu da osvoje, u Ligi šampiona nisu se proslavili, pa je pitanje da li im sam 22-godišnji vezista garantuje da će ih u bliskoj budućnosti biti.

„Ne osvrćem se previše na ono što je bilo. Želim da nastavim da napredujem, osećam da sam u klubu koji će mi to omogućti. Pored ovakvih saigrača i stručnjaka bi bilo stvarno teško da ne uspem. Nastaviću svakodnevno da se trudim i slušam savete trenera. Svaki fudbaler želi da osvaja pehare, nadam se da ćemo i na tom planu biti uspešni“, opisao je Dele Ali ambicije Totenhema, koji je poslednji pehar uzeo još februara 2008, savladavši Čelsi u finalu Liga kupa.

Potpisom novog ugovora Dele Ali je postao drugi najplaćeniji fudbaler u timu. Odmah iza Harija Kejna, jer napadač zarađuje sedmično 175.000 funti, dok je Ali dobio povišicu na 150.000. Gruba računica pokazuje da je to oko 8.700.000 evra po sezoni, bez bonusa, mada deo njih opet zavisi od trofeja. Sa 48 golova i 35 asistencija na 153 premijerligaške utakmice možda baš on povuče Pevce ka uspesima, pogotovo što od 2015, kad je stigao iz MK Donsa, niko nema takav učinak od engleskih fudbalera.

Štaviše, na uzorku od prvih 100 prvenstvenih mečeva, Dele Ali ima bolje prolazno vreme od Edena Azarai Dejvida Bejkama, u pomenutom intervalu dao je 36 i namestio 25 golova, dok je Belgijanac na brojkama 35+26, a engleska ikona 21+22. Još da ga isprate saigrači...

Možda, ukoliko se obistine najave da če Kristijan Eriksen i Tobi A, takođe, potpisati nove ugovore.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar