Buran dan u Madridu: Azar i Ramos "stopirali" Kontea?!

Smatra se da je Ramosova izjava da se "poštovanje zaslužuje, a ne traži" bila upućena upravo Konteu.  Konte se iskomplikovao, znači - Solari.  Real Madrid će večeras imenovati trenera drugog tima, jer Florentino Perez nema alternativu za Italijana.

Fudbal 29.10.2018 | 19:15
Buran dan u Madridu: Azar i Ramos "stopirali" Kontea?!
Antonio Konte, kako sada stvari stoje, neće postati trener Real Madrida.

Iako je posle debakla na "Nou kampu" već bio najavljen kao naslednik smenjenog Đulena Lopetegija, ovog ponedeljka ispostavilo se da Lopetegi nije smenjen i da Konte nije imenovan. A, po svemu sudeći i da neće biti.

Lopetegi je jutros vodio trening prvog tima iza zatvorenih vrata u Valdebebasu, čekajući vesti o tome da li ga je predsednik Florentino Perez i zvanično otpustio posle pete utakmice bez pobede i jednog osvojenog boda od 15 mogućih u tom nizu.

Negde do 13-14 časova, udarne vesti u Madridu govorile su o Konteu, koji je navodno već bio otputovao u London da formalno-pravno izađe iz ugovora sa Čelsijem i tako postane trener španskog kluba, ali…

U toku dana, izgleda, stvari su se promenile.

Svestan da ga na "Santijago Bernabeu" stadionu verovatno doživljavaju kao privremeno rešenje, Konte je preko menadžera zatražio ugovor od najmanje dve i po godine, odnosno do završetka sezone 2020/21, ali i vreme da sprovede svoje zamisli u delo.

To se, pišu upućeni, nije dopalo Perezu, koji kao trajno rešenje vidi aktuelnog menadžera Totenhema, Maurisija Poketina, pa zbog toga nije ni nameravao dugoročno da se vezuje za Kontea. 

Kao prepreke pojavili su se Realovi planovi sa Edenom Azarom, sa kojim se Italijan nije rastao u dobrim odnosima kada je napuštao Čelsi, ali i to što stariji igrači - pre svih Serhio Ramos - nisu oduševljeni Konteom kao pojavom i svojim budućim šefom.

Smatra se da je Ramosova izjava da se "poštovanje zaslužuje, a ne traži" bila upućena upravo Konteu.

Utoliko, ekipu će u sredu u Kupu kralja protiv nižerazredne Mejilje izgleda voditi bivši igrač ekipe, Santijago Solari, koji trenutno vodi "B" tim Reala, Kastilju. 

Sličnim putem pre nepune tri godine krenuo je i Zinedin Zidan, koji je kao trener mladog tima preuzeo razbijenu postavu Reala od Rafaela Beniteza i sezonu priveo kraju prvim od tri uzastopna trijumfa u Ligi šampiona.

U ovom trenutku deluje izvesnije da će Perez sa Solarijem pokušati da ponovi efekat koji je dobio sa Zidanovom neplaniranom promocijom, pre nego ulaziti u komplikovan odnos sa Konteom, čovekom koji s pravom smatra da ne zaslužuje da bude privremeno rešenje.

Veliki udarac za Florentina Pereza, koji je sada primoran da pregovara sa drugim trenerima. Iako je sve ukazivalo na angažovanje Antonija Kontea, koliko od sutra, pregovori sa italijanskim stručnjakom ispostavili su se kao mnogo komplikovaniji nego što se to činilo u prvi mah, pa je doskorašnji trener Čelsija trenutno daleko od Madrida, prema informaciji Marke.

Iako ugledni španski list ne odbacuje mogućnost da Konte na kraju ipak sedne na užarenu klupu Kraljevskog kluba u nekom trenutku, u španskoj prestonici ponovo su aktuelna imena Santijaga Solarija i Roberta Martineza, koji su lične želje predsednika Reala. Opet, i angažovanje selektora Belgije deluje kao komplikovan posao zbog jakog ugovora kojim je vezan za ovu selekciju.   

Jedno je sigurno, uprava Reala smeniće na sastanku ovog popodneva Đulena Lopetegija i imenovati Solarija kao prelazno rešenje za narednih nekoliko utakmica (verovatno do reprezentativne pauze). Takođe, ne očekuje se da Madriđani večeras obelodane i ime trenera koji će voditi Real do kraja ove sezone jer je, uprkos najavljenom dolasku Kontea u Madrid, situacija sa njegovim angažovanjem poprimila neočekivani tok.

Njegovu poziciju pokvarilo je saznanje o sukobima se nekolicinom fudbalera Čelsija, a pojedini članovi uprave smatraju i da bi Argentinac Solari bio ključni čovek u tranzicionom periodu koji očekuje Real u narednim mesecima. Takođe, danas neće biti pres konferencije posle sastanka Uprave, te će se kratka era Đulena Lopetegija na klupi šampiona Evrope završiti običnim saopštenjem.

Takođe, Marka piše i da sa svakim minutom koji prođe, Antonio Konte ima sve manje šanse da preuzme Real iako je u nedelju uveče bio prva i glavna želja Florentina Pereza. Trenutno u Madridu ne postoji prava alternativa za Italijana što je detalj koji ide u prilog Solariju, treneru drugog tima Madriđana.

Izvor: mondo.rs, mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

29.10.2018 18:35

Lopetegijev otac je izjavio da je Real Madrid prodajom Ronalada ukrao njegovom sinu, a i Realu 50 golova koje je ovaj postizao u sezoni. I čovjek je potpuno u pravu. Sada se vidi koliko je Ronaldo značio Realu i koliko su besmislene nagrade Luki Modriću za najboljeg igrača Evrope . Lige Šampiona i svijeta... Eto, Real ima najboljeg igrača na svijetu a igra katastrofalno. Čak i u asistencijama u Ligi šampiona Luka Modrić nije u prošloj sezoni bio bolji od Ronalda. O golovima da ne pričamo. Suluda politika Real Madrida... Sada neka ispaštaju i gledaju Ronaldove golove u Juventusu, vjerovatno novom prvaku Evrope.

ODGOVORITE