Ne mogu da izgube: Bulut i Novi Sad opet prvaci svijeta!

Basketaši Novog Sada postali su svetski šampioni, pošto su u finalu završnog turnira u Pekingu pobedili Rigu rezultatom 20:18.  Do 32. uzastopne pobede na turnirima svetske serije ekipu Novog Sada predvodio je Dušan Domović Bulut koji je postigao sedam poena, dok je u timu Rige najefikasniji bio Karlis Lasmanis s devet poena.

Košarka 28.10.2018 | 17:15
Ne mogu da izgube: Bulut i Novi Sad opet prvaci svijeta!
Uz titulu svetskog šampiona, ekipi Novog Sada pripala je i novčana nagrada od 40.000 dolara, a Bulutu titula najkorisnijeg igrača turnira.

Novosađani su otvorili utakmicu s dve uzastopne "dvojke" Dejana Majstorovića, ali su basketaši Rige do izjednačenja došli preko Lasmanisa koji je pogodio s iste pozicije. Poenima Buluta Novi Sad je u nastavku poveo s tri poena razlike, ali je Riga sredinom utakmice došla do novog izjednačenja, ponovo peko Lasmanisa. 

Novi Sad je pojačao gas, usledile su dve vezane trojke Marka Savića i Majstorovića, čime su prišli na dva poena od trijumfa. Posle slobodnih bacanja Savića i jednog pogotka overena je pobeda čime je ekipa iz Novog Sada psvojila treću titulu prvaka sveta. 

Oni su na putu ka velikom uspehu ostvarili dve pobede u grupnoj fazi, da bi u polufinalu bili bolji od prošlogodišnjeg svetskog prvaka, Zemuna. 

Inače, treba naglasiti da je nagradni fond ovog takmičenja po prvi put dosegao cifru od milion dolara.

Seriji nema kraja - basketaši Novog Sada postali su danas svetski šampioni!

Ponovo...

Oni su u finalu završnog turnira u Pekingu pobedili Rigu posle velike borbe i neizvesne završnice - 20:18.

Do 32. uzastopne pobede na turnirima svetske serije ekipu Novog Sada predvodio je Dušan Domović Bulut koji je postigao sedam poena, dok je u timu Rige najefikasniji bio Karlis Lasmanis s devet poena.

Uz titulu svetskog šampiona, ekipi Novog Sada pripala je i novčana nagrada od 40.000 dolara, a Bulutu titula najkorisnijeg igrača turnira.

Novosađani su otvorili utakmicu s dve uzastopne "dvojke" Dejana Majstorovića, ali su basketaši Rige do izjednačenja došli preko Lasmanisa koji je pogodio s iste pozicije.

Poenima Buluta Novi Sad je u nastavku poveo s tri poena razlike, ali je Riga sredinom utakmice došla do novog izjednačenja, ponovo peko Lasmanisa.

S dve vezane "dvojke" Marka Savića i Majstorovića, Novi Sad je prišao na samo dva poena od pobede, a posle faula Lasmanisa na "liniji penala" Savić je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, što je bilo dovoljno za pobedu i treću titulu svetskog šampiona za Novosađane.

Na putu do titule basketaši Novog Sada ostvarili su dve pobede u grupnoj fazi, u četvrtfinalu su bili bolji od Pirana, a u polufinalu od prošlogišnjeg svetskog šampiona, Zemuna.

Novosađani čine i okosnicu 3x3 reprezentacije Srbije, koja je u junu postala šampion planete na zvaničnom FIBA svetskom kupu. Tada su nastupili Goran Vojković, Danilo Lukić, Marko Savić, Dejan Majstorović, Stefan Stojačić i Dušan Domović.

Konačan poredak

1. Novi Sad Al Wahda (SRB)
2. Riga Ghetto (LAT)
3. Amsterdam Inoxdeals (NED)
4. Zemun (SRB)
5. Liman Tesla Voda (SRB)
6. Princeton (USA)
7. Piran (SLO)
8. Humpolec Bernard (CZE)
9. Delhi 3BL (IND)
10. Ljubljana (SLO)
11. Gagarin (RUS)
12. Saskatoon (CAN)

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar