U Austriji "pala" automafija

Policija austrijske pokrajine Koruške vodi istragu protiv trojice muškaraca koji su osumnjičeni za krađu rent-a-car vozila.

Svijet 27.10.2018 | 12:30
U Austriji "pala" automafija
Sumnjiče se da su tokom maja i juna, koristeći lažne lične podatke, unajmili pet vozila u različitim rent-a-car kompanijama u Koruškoj i Štajerskoj i potom ih odvezli u BiH i Srbiju.

Automobilima se izgubio svaki trag, a načinjena je materijalna šteta od oko 100.000 evra, piše "ORF", a prenosi "radiosarajevo.ba".

Službenici koruške policije za ova djela sumnjiče 42-godišnjeg državljanina Hrvatske, 40-godišnjeg državljanina Rusije nastanjenog u Barnbachu (Štajerska, Austrija) i 22-godišnjeg Austrijanca iz Vulkermarkta.

Hrvat i Rus su djelimično priznali krađu i nalaze se u pritvoru u Klagenfurtu dok se Austrijanac sa slobode brani od optužbi da je pružao logističku podršku pri unajmljivanju vozila i njihovom prebacivanju u BiH i Srbiju.

(Nezavisne)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Semberac

27.10.2018 15:12

Tako i u Bosni svaki dan u Sarajevu po dva auta kradu a svi to znaju al kažu dobro je to more bit i gore. Koja banda živote dragi,gadi mi se sve od ovoga stanja.

ODGOVORITE
Name

Ivo

28.10.2018 01:18

Gdje si sad Izetbegoviću ,sram te bilo, da objasnis zašto se ovo desilo kad se praviš sila. Ti si ovo sve napravio sa svojom družinom zato što ti paše bezvlašće. Žao mi pojedinog naroda što je dole a drago mi je da nisam u toj državi već odavno i da sam miran po danu i po noći.

Name

Dj

27.10.2018 23:36

STRAVICAN.KRIMINAL

ODGOVORITE