Sjajni Jokić nedovoljan za tripl-dabl "Kralja"! Dabl-dabl Nurkića!

Džejms zaustavio Denver, ne i Jokića! Denver doživeo prvi poraz u sezoni, ali i u njemu je Nikola Jokić bio odličan. Lejkersi drugi put pobedili. Balkanci imali odlično veče.  Srpski košarkaš Nikola Jokić nastavio je sa sjajnim partijama u NBA ligi, ali to nije bilo dovoljno da njegov Denver izbegne prvi poraz u novoj sezoni.

Košarka 26.10.2018 | 09:15
Sjajni Jokić nedovoljan za tripl-dabl "Kralja"! Dabl-dabl Nurkića!
Nagetsi su poraženi od Los Anđeles Lejkersa rezultatom 121:114, a Jokić je na parketu proveo skoro 33 minuta i za to vreme postigao 24 poena (9-17 iz igre, 1-5 za tri), uz 12 skokova, 3 asistencije, ukradenom i 5 izgubljenih lopti.

Momak iz Sombora je bio najefikasniji u svom timu, ispred Džamala Mareja koji je duel završio takođe sa dabl-dablom (22p i 10 sk), odnosno Montea Morisa koji je dodao 20 poena.



Međutim, sve to nije bilo dovoljno da se neutrališe neverovatni Lebron Džejms koji i u dresu "Jezeraša" igra na izuzetno visokom nivou. "Kralj", koji će u decembru napuniti 34 godine, upisao je novi tripl-dabl sa 28 poena (10-17 iz igre, 1-5 za tri, 7-10 penali) i po 11 uhvaćenih lopti i uspešnih dodavanja.

Da Lejkersi ove sezone nisu samo Lebron Džejms potvrdio je Kajl Kuzma koji je bio možda i ključna figura susreta jer sa dva zakucavanja odveo svoj tim na +7 pred poslednji minut, pa povratka za "Grumenje" u "Stejpls centru".

On je ukupno postigao 22 poena, jedan više od Džavala Mekgija. Korektnu partiju odigrao je Lonzo Bol sa 12 poena, od čega je pogodio trojku pri rezultatu 110:108, a posle čega su uskedila Kuzmina zakucavanja.



Posle četiri vezane pobede na početku sezone, košarkaški Denvera su prvi put od starta pognute glave napustili parket. Vodili su žestoku borbu u Los Anđelesu protiv Lejkersa – 121:114.

Nikola Jokić ni ovaj put nije razočarao, a tome svedoči i "dabl-dabl" učinak, odnosno drugi na meču. Srpski centar imao je 24 poena, 11 skokova i 3 asistencije. Samo je Lebron Džejms upisao bolji učinak učinak "tripl dabl" – 28 poena i po 11 skokova i asistencija.



Kajl Kuzma i Džaval Mekgi pratili su Džejmsa u pobedničkoj ekipi. Prvi je upisao 22, a drugi 21 poen i sedam skokova.

I Denver je imao više raspoloženih igrača. Džamal Marej je bio tek nešto slabiji od Jokića sa 22 poena i deset uhvaćenih lopti, dok je Monte Moris meč okončao sa 20 koševa, tri skoka i sedam asistencija.

Tako je tim Majka Melouna doživeo prvi poraz u sezoni, uz četiri ostvarene pobede, dok su Lejkersi na 10. poziciji Zapada sa skorom 2-3.

Detroit nastavio seriju, slavlje Bostona i Portlanda. Košarkaši Detroita savladali su u derbiju večeri na Istoku ekipu Klivlenda sa 110:103.

Pistonski su tako nastavili pobedničku seriju na startu sezone, imaju skor od 4-0, dok je prošlogodišnji finalista nastavio crni niz ostvarivši i peti uzastopni poraz koji ih drži na dnu konferencijske tabele.

U ekipi Detroita najistaknutiji pojedinac bio je Andre Dramond sa dabl-dabl učinkom od 26 poena i 22 skoka, dok je takođe dabl-dabl zabeležio i Blejk Grifin koji je imao 26 poena uz deset skokova.

Redži Džekson je ubacio 16 poena i sve u svemu, i generalno, ovo je najbolji start Pistonsa još od sezone 2008/09 kada su poslednji put imali sve četiri pobede. 

"Ne smemo se previše zanositi. Sezona je tak na početku i ima mnogo utakmica da se odigra. Idemo meč po meč, pobedu po pobedu, cilj nam je da igramo sve bolje", poručio je Andre Dramond. 

Portland i Orlando bili su šuterski raspoloženi, a slavili su Blejzersi sa 128:114. U prvoj četvrtini su stekli prednost od 11 poena, da bi poslednju dobili sa sedam razlike (37:30) i tako potvrdili ubedljiv trijumf. 

Demijen Lilard imao je sjajnu partiju, postigao je 41 poen uz sedam skokova i šest asistencija. Si Džej Mekolum je postigao 22, Jusuf Nurkić 18 uz deset skokova, a Zak Kolins 17 poena. 

U timu Orlanda, Nikola Vučević je imao dabl-dabl učinak od 24 poena i 11 skokova, dok su Ivan Furnije i Aron Gordon postigli po 17 poena. Terens Ros je imao učinak od 21 poena uz četiri skoka i dve asistencije. 

Konačno, Boston je pobedio Oklahomu sa 101:95. Seltiksi su na poluvremenu bili u minusu od čak 16 poena, ali su sve nadoknadilu u nastavku. Treću ćetvrtinu su dobili sa 40:23 i prešli u vođstvo koje su sačuvali u poslednjih 12 minuta. 

Markus Moris je imao dabl-dabl učinak od 21 poen i deset skokova, dok je Džejson Tejtum postigao 24 poena uz šest skokova i asistenciju. Al Horford se zaustavio na 19, a Kajl Irvin na 15 poena, dok je u timu Oklahome najbolji bio Pol Džordž sa 22 poena i osam skokova.



Pistonsi su sačuvali stoprocentni učinak, dok je Klivlend ostao sa nula posto uspešnosti u odnosu pobeda i poraza. Detorit je na svom terenu slavio tesan trijumf 110:103.

Blejk Grifin i Andre Dramon su postigli po 26 poena, s tim što je prvi imao 10, a drugi čak 22 skoka.

Bez pobede je i Oklahoma, koja za razliku od Kavalirsa ima četiri poraza, dok ih je Klivlend upisao već pet. Seltiksi su pobedili 101:95 najviše zahvaljujući Džejsonu Tatumu sa 24 poena, dok je Markus Moris imao 21 koš i deset uhvaćenih lopti.

U poraženom timu, koji nikako da nađe recept za pobedu, Pol Džordž je postigao 22 poena, a Rasel Vestbruk je bio nadomak "tripl dabl" učinka, ali su mu falile dve asistencije pored 13 poena i 15 skokova.



Pobedu na gostujućem terenu ostvario je i Portland u Orlandu – 128:114. Sjajno veče imao je Nikola Vučević ubacivši 24 poena i uhvativši 11 lopti. Međutim, to nije bilo dovoljno za treću pobedu "Magičnih". Portland je vodio fenomenalni Demjan Lilard sa 41 poenom, dok je Jusuf Nurkić postigao 18, ali i imao deset skokova.



NBA (četvrtak na petak)

Detroit - Klivlend 110:103

Orlando - Portland 114:128

Boston - Oklahoma 101:95

LA Lejkers - Denver 121:114

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar