PL - Nakon 11 godina: DESET pobjeda Arsenala zaredom!

Furiozni Arsenal – Lester deseta "žrtva" u nizu! Fudbaleri Arsenala pobedili su Lester sa 3:1 u poslednjem meču devetog kola Premijer lige.  Ekipa Unaija Emerija je uhvatila jak zalet. Lester je samo zapretio na "Emiratima".  Ovo je pesma, ovo je poezija! Ljudi, Arsenal igra bogovski fudbal! Tobdžije kao u najboljim danima pod palicom profesora Vengera. . .

Fudbal 23.10.2018 | 10:15
PL - Nakon 11 godina: DESET pobjeda Arsenala zaredom!
Arsenal je slavio na Emiratima posle preokreta i zabeležio svoj sedmi trijumf zaredom u novoj sezoni engleskog šampionata, a ukupno deseti zaredom u svim takmičenjima.

Fudbaleri Unaja Emerija nastavili su da pružaju fantastične partije i, posle uvodna dva poraza od Čelsija i Mančester sitija, ponovo odigrali kvalitetan meč.

Nije sve krenulo bajno za "tobdžije" i Lester je bolje otvorio meč. Bolji start "krunisan" je golom – Ben Čilvel je centrirao, ali je Beljerin nespretno zakačio loptu i poslao je iza leđa svog golmana Bernta Lena. 

Ipak, na isteku poslednjeg minuta prvog poluvremena Mesut Ezil je doneo svojoj ekipi poravnanje rezultata. 

U 61. minutu na teren je ušao gabonski napadač Pjer-Emerik Obamejang i tu su krenuli ogromni problemi za odbranu "lisica". Obamejang je već u 63. postigao prvi, a šest minuta kasnije i drugi gol. 

Kod drugog pogotka bivšeg igrača Borusije iz Dortmudna viđena je prava fudbalska poezija, posle nekoliko prelepih dodavanja njegovih saigrača Obamejang je matirao Kaspera Šmajhela i postavio konačan rezultat. 

Nedugo zatim, nakon nove lepe akcije fudbalera Arsenala, Lakazet je ostao jedan na jedan sa Šmajhelom, ali mu je danski čuvar mreže skinuo zicer. 

Mora se izdvojiti i "doktorska" partija nemačkog reprezentativca Mesuta Ezila, koji je pokazao koliko znanja poseduje u nogama. On je u pobedi svoje ekipe učestvovao s golom i asistencijom, ali je tokom celog meča bio opasan po gol gostiju i napravio dosta lepih poteza.

Arsenal je u poslednja dva meseca zaista nezaustavljiv.

"Tobdžije" igraju atraktivno, ofanzivno i toliko uspešno da su u ponedeljak ostvarile destu uzastopnu pobedu, računajući Premijer ligu, Ligu Evrope i Liga Kup.

Poslednji trijumf u toj seriji Špančev tim ostvario je u ponedeljak, savladavši ambiciozne goste, koji su prvi zatresli mrežu.

ARSENAL - LESTER 3:1 (1:1)

Iako je Ektor Beljerin nespretno zahvatio loptu u 31. minutu i posle trka Bena Čilvela sam nespretno savladao Bernda Lena, Mesut Ozil je neposredno pre poluvremena uspeo da izjednači. Posle širokog "duplog" pasa upravo sa Beljerinom Nemac je postavio nogu i sa desetak metara matirao Kaspera Šmajhela.

Taj gol je dodao dodatni elan domaćinu pred odmor, pa je i Pjer Emerik Obamejang u 63. minutu u petercu iskoristio Beljerinovu asistenciju sa desne strane za preokret i 2:1, a potom je sa skoro istog mesta i još lakše Ozilovu asistenciju pretvorio u konačnih 3:1.

Arsenal je tako prvi put od oktobra 2007. godine "vezao" deset uzastopnih pobeda u svim takmičenjima. Tadašnji Vengerov tim stao je na brojki od 12, a Emerijev sastav igraće za izjednačenje tog niza protiv Sportinga u četvrtak i Kristal Palasa u nedelju.

A, potom "tobdžije" odlaze na Enfild...

Stvarajući ovaj niz uspeha, Arsenal je pobedio Vest Hem, Kardif, Njukasl, Vorsklu, Everton, Brentford, Votford, Karabag, Fulam i Lester.

Ovo što Arsenal igra, pa to je pesma! Čista poezija! 

Zašiljio je dobro Unai Emeri plajvaz letos, mnogi su sumnjali šta će od tog čudnog spoja (takvog trenera i takvog kluba) biti, ali sada mogu samo da se dive. Da se dive i diskretno izvine što su bili nepoverljivi, pa i grubi posle posle Sitija i Čelsija. Onaj letošnji kroki sada ima i sliku i ton. Ako težite spektaklu - gledajte ovaj Arsenal. 

Tobdžije su u poslednjem meču 9. kola Premijer lige servirale ljubiteljima fudbala možda i najbolji fudbal ove sezone i tukle vrlo dobri Lester sa 3:1. Ili hajde, ovako, precitnije - servirali su neke od najboljih i najlepših akcija viđenih u poslednje vreme u Engleskoj. Još jednostavnije? Ovo što su večeras Arsenalovci odigrali kad su ono ubacili u višu brzinu (u drugom poluvremenu) zaliličilo je na Vengerov Arsenal. Onaj Arsenal iz najboljih dana pod komandom čuvenog profesora fudbala...

Mesutu Ozilu se izgleda ponovo igra fudbal. To je jedna od ključnih stvari što Arsenal ovako izgleda. Probao je Emeri da malo odmori Obamejana, ostavio ga na klupi, ali pošto se stvari u prvom poluvremenu nisu odvijale kako je zamislio, Španac je u nastavku posegao za svojim najboljim strelcem i onda je krenula već pomenuta rapsodija. I verovatno bi protiv većine premijerligaša Lester s ovakvom predstavom došao barem do boda (vodeći gol, prečka, oštećeni i za penal, doduše), ali ne i protiv ovakvih Tobdžija. 

Gol za 1:1 u 45. minutu: Mesut Ozil se tako nije stuštio ka golu rivala od Brazila 2014! Kas od tridesetak metara, lopta na stranu, Belljerin povratna - taman da se iskupi za autogol - i onda takva elegancija garnirana nonšalancijom. Unutrašnja, milimetarski precizno. Kako samo Ozil ume...

Nijedan Nemac u Premijer ligi nije dao 30 golova. Istorija sinoć na Etihadu.   

Obamejan je morao da uđe jer je Lester opasno pretio i nakon izjednačenja. Ušao u 61. minutu, preokrenuo u 63. Opet Ozil. Lopta kroz lisičije srce. Kakav oseća... Beljerin sve to prati, gura u sredinu i Pjer Emerik je tamo. 

Akcija kod trećeg gola biće sigurnio proglašena jednom od najlepših u sezoni. Završava je ponovo Obamejan. Lester je konačno slomljen. 

Ovo je deseta pobeda Arsenala u nizu i to je najbolji klupski niz još od 2007. Tada se Venger zaustavio na 12. Tobdžijama slede Sporting u Lisabonu, Kristal Palas i Blekpul u Liga kupu. Tek onda derbi sa Liverpulom. Mogao bi da padne i Arsenov rekord...

Ali kakav nas samo derbi čeka na Emiratima 3. novembra: Arsenal - Liverpul. Varničiće do neba. 

A u Premijer ligi pet ekipa u dva boda. Miriše na sezonu iz snova. 

Premijer liga 9. kolo rezultati:

Arsenal - Lester 3:1 (1:1)
/Ozil 45', Obamejang 63', 66' - Beljerin 31'/

odigrano u nedelju:

Everton - Kristal Palas 2:0 (0:0)
/Kalvert-Luin 87, Tosun 89/

odigrano u subotu:

Čelsi - Mančester junajted 2:2 (1:0) 
/Ridiger 21, Barkli 90+6 - Marsijal 55, 73/

Bornmut - Sautempton 0:0

Kardif - Fulam 4:2 (2:2) 
/Marfi 15, Rid 20, Paterson 65, Heris 88 - Širle 11, Sesenjon 34/

Mančester siti - Barnli 5:0 (1:0)
/Aguero 16, B. Silva 54, Fernandinjo 56, Mahrez 83, Sane 90/

Njukasl - Brajton 0:1 (0:1)
/Kajal 29/

Vest Hem - Totenhem 0:1 (0:1)
/Lamela 44/

Vulverhempton - Votford 0:2 (0:2)
/Kapu 20, Pereira 21/

Hadersfild - Liverpul 0:1 (0:1)
/Salah 24/

TABELA: Siti 23, Liverpul 23, Čelsi 21, Arsenal 21, Totenhem 21, Bornmut 17, Votford 16, Vulverhempton 15, Everton 15, Mančester junajted 14, Lester 12, Brajton 11, Barnli 8, Kristal Palas 7, Vest Hem 7, Sautempton 6, Kardif 5, Fulam 5, Hadersfild 3, Njukasl 2.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar