Snimak: Saudijci zapalili dokaze?

Iz dana u dan stižu novi detalji u vezi ubistva novinara "Vašington posta" Džamala Kašogija u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Svijet 23.10.2018 | 08:32
Snimak: Saudijci zapalili dokaze?
Turska televizija "A Haber" objavila je snimak na kom se vidi kako zaposleni u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu spaljuju dokumente i to samo dan nakon što je novinar ušao u zgradu konzulata iz koje živ nije izašao.

Snimak je, kako prenosi hrvatski portal Index.hr, navodno nastao u neposrednoj blizini konzulata, u kompleksu Levent u Istanbulu, a na njemu su trojica muškaraca kaji pale papire u kanti za smeće.

Podsetimo, novinar saudijskog porekla ušao je u konzulat Saudijske Arabaije u Istanbulu 2. oktobra kako bi pripremio papire za venčanje s verenicom, koja je turskog porekla. On iz tog konzulata nikeda nije izašao, bar ne živ. Nakon dvonedeljnog poricanja i ignorisanja, zvanični Rojad konačno je priznao da se !Kašogiju nešto dogodilo", a zatim i da je mrtav.

Samo jedan saudijski zvaničnik javno je pomenuo "ubistvo", rekavši da je reč o neovlašćenoj akciji i užasnoj grešci.

Ono što se sada sa sigurnošću zna je da je u Istanbul došlo 15 Saudijaca, tajnih agenata i činovnika saudijskog kraljevskog režima, čija je namera bila da se sretnu s Kašogijem. Da li im je plan bio da ga ubiju odmah ili je Kašogi stradao spletom okolnosti, to se još ne zna. Zna se da je jedan od njih obukao njegovo odelo i izašao iz konzulata, lažirajući tako da je novinar živ.

Za to vreme, njegovo telo je spakovano u tepih, neki mediji navode i da je raskomadan, i odneseno iz konzulata.Izvor: Agencije 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Carstvo zla

23.10.2018 09:24

Carstvo zla.Divlji.Nekulturni.Arogantni.Beskrajno bezobrazni. Uzas.Samo Mustafa Ceric voli to za debele pare.

ODGOVORITE
Name

Lemac

23.10.2018 10:09

Gdje je sad svijet da javno osudi ubice,to je kao kod nas u Rs i Bih,ko ima pare radi sta hoce,ubija a narod suti.

ODGOVORITE
Name

Nisu

23.10.2018 11:10

Ubice vazne, ko je naredio ubistvo ? Ko stoji iza ovoga ZLA ??? Te treba osudit, itd. !

Name

xxl

23.10.2018 10:31

Sad bi mogli ameri da donesu demokratiju i ljudska prava u Saudijsku Arabiju!

ODGOVORITE
Name

Re

23.10.2018 11:10

Pusti njih sta mi da radimo da nam svane kako stvari stoje to je nemoguce bar za 4 gidine tj. do sledeceg brojanja glasova. Mrak je kod nas.

Name

Sta

23.10.2018 11:13

Kazes, DEMOKRATIJA KAO U AMERICI ! Bas bi SVIJET usrecio ! Uh, nedaj Boze !