Handanovićev nasljednik - Mile Svilar?!

Da li vredi svih 20. 000. 000? Inter zainteresovan za 19-godišnjeg golmana Benfike.

Fudbal 24.10.2018 | 00:00
Handanovićev nasljednik - Mile Svilar?!
Šira javnost u Srbiji čula je za njega kada je Fudbalski savez pokušavao da ga “ukrade“ Belgijancima i ubedi ga da zaigra za Orlove. Onda je bio tema kada ga je Benfika za 3.000.000 evra dovela iz Anderlehta i omogućila mu da već sa 18 godina i 52 dana postane rekorder Lige šampiona kao najmlađi debitant u Ligi šampiona. Ispostavilo se da je bilo prerano, pa se Mile Svilar opet na kratko povukao u medijsku ilegalu, samo da bi ga danas Inter vratio u žižu interesovanja.

Na dan Derbija dela Madonina naime mediji na Apeninima pišu o proceni Nerazura da bi baš Svilarmogao da izraste u dugoročnog naslednika Samira Handanovića, kome su već 34 godine i pametno bilo na vreme razmišljati o budućnosti.

Svilar naravno nije jedini na spisku sportskog direktora Pjera Ausilija, koji već neko vreme razmišlja na ovu temu. Do sada su se pominjali Andrej Lunin, koji je u međuvremenu završio u Realu, pa sada skuplja minute na pozajmici u Leganesu, te Kaljarijev Alesio Kranjo.

Ipak, navodno je baš Svilar prvi pik, ali problem je visoko obeštećenje, jer Benfika ne prodaje jeftina. Čim ga je dovela iz Brisela nadenula mu je i cenu – okruglo 20.000.000 evra! Možda se čini mnogo, jer je posle one velike greške u tom debiju u Ligi šampiona protiv Mančester junajteda – posle centaršutaMarkusa Rašforda ušetao u mrežu sa loptom – morao nazad na klupu. Prošle sezone tako je sakupio 757 minuta na terenu, ove je branio samo u Kupu Portugalije protiv Rio Avea.

Međutim, govorimo o 19-godišnjaku. Momku koji je oborio rekord legendarnog Ikera Kasiljasa. Nesumnjivo golmanu ogromnog potencijala. Već kao 16-godišnjaka poredili su ga sa Tibom Kurtoom, zvali su ga iz Mančester junajteda, Arsenala, Šalkea i Ajaksa... Benfika je pobedila. A Benfika voli da brzo zaradi novac na investiciji.

Sad da li baš 20.000.000? To je već tema za Ausilija.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar