Očajni Partizan samo do boda u Kuli!

Stojković odbranio penal! Fudbaleri Spartaka i Partizana odigrali su nerešeno bez golova u meču 12. kola Superlige Srbije.  

Fudbal 22.10.2018 | 08:15
Očajni Partizan samo do boda u Kuli!
Partizan stao u Kuli, Stojković odbranio penal. Spartak i Partizan igrali su bez golova u 12. kolu Superlige Srbije. Stojković odbranio penal Čečariću, a sudija Vasić mogao je da svira i drugi za domaćina.

U generalno negledljivom prvom poluvremenu Partizan je bolje počeo, Spartak bolje završio prvih 45 minuta. Drugo poluvreme je Partizan odigrao bolje, ali je Spartak izborio bod.

Gosti su u Kuli počeli da napadaju uglavnom iz prekida, ali ni Janković ni Zakarić ni Pantić nisu uspevali da pronađu Rikarda u kaznenom prostoru Subotičana.

Prvu dobru priliku su crno-beli imali kada je centrirao Nemanja R. Miletić, a Rikardo uspeo da zahvati loptu glavom u 13. minutu. 

Udarac nije bio dovoljno jak i Miloš Ostojić ga je lako odbranio. Spartak je u jednom od narednih napada uzvratio udarcem s distance i to je bilo sve vredno pomena u prvih pola sata igre. 

Nespretan start Šćekića đonom na nogu rivala, primorao je sudiju Aleksandra Vasića da svira penal za Spartak u 31. minutu, ali je Vladimir Stojković sjajno "pročitao" Bojana Čečarića i sačuvao mrežu svoje ekipe. 

Zakarić je u sledećem napadu šutirao preko gola Ostojića, ali je usledila inicijativa Spartaka koji je preko Denkovića bio solidan po levoj strani. 

Igrači Spartaka su u 37. minutu, posle sudara Tekijaškog sa Stojkovićem unutar 16 metara, tražili i drugi penal, ali su ovog puta sudije procenile da jedanaesterca nije bilo.

Spartak je do kraja poluvremena pokušavao da napadne, Partizan se odbranio i na poluvreme otišao zadovoljniji sa 0:0.

Partizan je u drugom poluvremenu zaigrao agresivnije. Već od 46. minuta kada je Šćekića zamenio Zdjelar se videlo da će crno-beli krenuti ofanzivnije.

Ipak, prvu dobru priliku je imao Miletić kada je pokupio odbijenu loptu i šutirao jako prema Ostojiću koji je uspeo da odbrani.

Nakon toga je Partizan sve više pritiskao, a da bi u 61. minutu zicer promašio Rikardo. Dobio je idealnu oštru loptu na petercu i gađao visoko iz čiste situacije za gol.

U tom delu igre je Spartak "skupljao" žute kartone (Marčić, Ćalasan), a gosti udarce i ubacivanja prema golu.

Spartak se sve više povlačio ka svom golu, Partizan to nije koristio, pa izuzev nekoliko bezopasnih šuteva Zakarića, Jankovića i Pantića nije bilo prilika poput one Rikardove.

Jednu od boljih su imali Janković iz slobodnog udarca u 78. minutu, kada je šutirao visoko iznad prečke i opet Rikardo u 86. kada je promašio glavom.

Mladen Dunđerski je u finišu mogao čak i da potpuno dotuče Partizan ali nije dobro reagovao pred golom Stojkovića i ostalo je 0:0.

Partizan je sada sa 25 bodova ostao na četvrtom mestu Superlige, a Spartak je pretposlednji sa devet bodova.

Pauza nije prijala Partizanu, Spartaku izgleda da jeste!

Crno-beli su posle 12. kola Superlige Srbije "pali" na treće mesto tabele elitnog domaćeg takmičenja. Ispred "parnog valjka" su sada Crvena zvezda, koja ima čak devet bodova više, Radnički sa dva boda prednosti, dok Čukarički ima isto koliko i rival sa Topčiderskog brda – 25.

Spartak je i dalje na pretposlednjem mestu, ali je izjednačen sa Radnikom i Zemunom.

Spartak – Partizan 0:0!

Osim od ranije povređenih Zlatana Šehovića i Zorana Tošića, trener Partizana Zoran Mirković mogao je da računa na sve igrače koji su u proteklih mesec dana i više polako podizali formu. Međutim, "parni valjak" je stao u Kuli (nije se igralo u Subotici zbog promene trave na stadionu Spartaka). Crno-beli odigrali su prilično slabo, a posebno se to odnosi na prvi deo utakmice, ga je domaćin propustio odličnu priliku da povede, a možda i da stigne do sva tri boda.

Ujedno, promašeni penal Bojana Čečarića 32. minutu, koji je opravdano dosuđen posle faula Aleksandra Šćekića nad Nemanjom Glavčićem, bio je i jedina prva prilika za oba tima u prvom delu utakmice.

Vladimir Stojković je maestralno ocenio gde će fudbaler Spartaka pucati, bacio se u pravu stranu i uhvatio "živu" loptu.

Trener Partizana Zoran Mirković ovako je ocenio susret u Kuli.

"45 minuta smo protraćili bez igre i agresije koja je potrebna. Drugo poluvreme je bilo bolje, ali mogu da kažem da sam razočaran što nismo dobili utakmicu. Loše smo ušli u utakmicu, prolazili su nam minutu, ništa nismo radili. Spartak je igrao dobro, imao je i penal, a mi nismo nili onakvi kakvi moramo da budemo. Partizan mora bolje", rekao je posle utakmice Zoran Mirković.

Partizan je imao veći posed, ali je potpuno bio bezopasan po gol Miloša Ostojića. Golman Spartaka je imao mnogo više posla u drugom poluvremenu, ali je uspeo da sačuva mrežu.

Pored dosuđenog jedanaesterca, sudija Aleksandar Vasić mogao je nekoliko minuta kasnije mirne glave da pokaže i drugi put na "kreč" u kaznenom prostoru Partizana. Stojković ja zakasnio i zakačio Nemanju Tekijaškog, ali se pištaljka glavnog arbitra nije oglasila.

Šef stručnog štaba Spartaka, Predrag Rogan, imao je više razloga za zadovoljstvo. 

"Rekao sam da je Partizan favorit, ali i da moji momci imaju obavezu da pokažu kvalitet. Mislim da su zasluženo osvojili bod. Imali smo i tu priliku iz penala, ali to je fudbal. Na nama je da što približimo ekipu gornjem delu tabele."

Krenuo je Partizan znatno bolje u drugom poluvremenu. Napadao je u talasima, dok se Spartak povukao i priliku vrebao iz kontri. Iz takve igre obe ekipe su došle do svojih prilika. Nemanja R. Miletić, Goran Zakarić, Rikardo Gomeš, Danilo Pantić i Nemanja Nikolić nisu imali uspeha u duelima sa Ostojićem, ili je golman domaćeg sastava uspevao da zaustavi njihove udarce ili su oni bili neprecizni.

Spartak je jedinu šansu u drugom poluvremenu propustio preko Davida Dunđerskog, koga je Stojković u trećem minutu sudijske nadoknade sprečio da domaćinu donese i sva tri boda.

Posle ne tako zanimljivog meča, može se reći da je konačan rezultat realan. 

Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)

SPARTAK: Ostojić – Tekijaški, Ćalasan, Kerkez, Milošević – Marčić, Šimura, Glavčić (od 68' Vukčević) – Čečarić (od 90+2' Dunđerski), Obradović (od 78' Torbica), Denković. 

Klupa: Lučić, Torbica, Dunđerski, Vukčević, Rakić, Čo, Basi.

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević – Kosović (od 61' Nikolić), Šćekić (od 46' Zdjelar) – Janković, Pantić, Zakarić – Rikardo. 

Klupa: Kljajić, N. G. Miletić, Zdjelar, Smiljanić, Đerlek, Ivanović, Nikolić. Trener: Zoran Mirković.

SUPERLIGA, 12. kolo:

petak 

Čukarički - Vojvodina 1:0 (0:0)
/Mudrinski 90+2)

subota

Voždovac - Mladost 1:1 (0:0)
/Luković 80 - Odita 58/

Proleter - Mačva 1:0 (0:0)
/Čović 58/

Napredak - Radnik 1:1 (1:0)
/Ndiaje 26 - Pantelić 64/

Radnički - Zemun 2:0 (2:0)
/Babić 28, 42/

Crvena zvezda - Rad 3:1 (2:0)
/Boaći 39, 57 Gobeljić 45+1 - Marinković 78/

nedelja

Spartak - Partizan 0:0

Dinamo - Bačka 1:1 (0:1)
/Dokić 53 - Gašić ag 2/

TABELA: Crvena zvezda 34, Radnički 27, Čukarički 25, Partizan 25, Mladost 19, Napredak 18, Proleter 17, Vojvodina 15, Mačva 13, Rad 13, Bačka 13, Voždovac 12, Zemun 9, Radnik 9, Spartak 9, Dinamo 7.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar