Irving: Razmišljao sam da pređem u Nikse!

Plej Boston Seltiksa, Kajri Irving, rekao je da je ozbiljno razmišljao da se preseli u Njujork Nikse pre nego što je odlučio da će produžiti ugovor sa Bostonom.

Košarka 25.10.2018 | 15:30
Irving: Razmišljao sam da pređem u Nikse!
On je prošle godine prešao iz Klivlenda u Boston i tu će po svemu sudeći ostati i nakon što postane slobodan agent.

Adut Njujorka je bio što je tu i Nju Džersi.

"Naravno, svaki tim je bio mogućnost, ali je Njujork za mene posebno mesto. Samim tim što sam iz Nju Džersija i što sam zamišljao sebe kao slobodnog agenta na sastanku sa njima i igranju za Nikse i trnera Dejvida Fizdejla, imaju tamo dobro mlado jezgro ekipe. Mislio sam i o igranju sa Kristapsom Porzingisom. To je bila velika stvar pre nego što sam se odlučio da planiram novi ugovor sa Bostonom. Ali da, Njujork je bio ozbiljna opcija",rekao je Irving posle pobede nad Niksima 103:101 u noći između subote i nedelje. 

Za Njujork Porzingis ne igra već duže vremena zbog teške povrede kolena koju je pretrpeo još zimus u februaru. 

Sa Niksima je svojevremeno probao i Karmelo Entoni, nije uspeo da ih "potera" do ozbiljnijih rezultata u plej-ofu, a Njujorčani već dugo ne mogu da pronađu pobedničku kombinaciju na parketu. 

S druge strane Boston je ove sezone prvi favorit za osvajanje Istoka i jedan od možda dve ili tri ekipe koja bi možda mogla da ugrozi Golden Stejt Voriorse.

"Mislim, da ste u mojoj poziciji bila bi laka odluka. Kada se pogleda koga sve imamo u Bostonu, budućnost tima i ono zašta smo spremni. Za mene je bilo bitno to koliko godina imam i kako zamišljam svoju karijeru. I momci koji su preda mnom u Boston Seltiksima su tim u kom sam hteo da budem. Moji otac i majka su se upoznali ovde pa ima tu i porodične istorije, ali sam ja iz Džersija pa je ima i tamo, a Boston to nema", rekao je Irving. 

Niksi će verovatno tražiti da im se priključi neko od ostalih vrhunskih igrača u narednoj prilici jer imaju 31 milion u seleri kepu, što je skoro pa dovoljno za maksimalan ugovor.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar