PL: Čelsi do boda u 96', Murinjo htio da se bije!

Murinjo hteo da se tuče – Junajted preokrenuo pa ostao bez pobede u 96'! Fudbaleri Čelsija i Mančester junajteda remizirali su 2:2 (1:0) posle dramatične završnice derbija devetog kola Premijer lige na Stamford Bridžu.  Bio je blizu potpunog preokreta Mančester junajted, ali je Čelsi preko Rosa Barklija u šestom minutu nadoknade uzeo bod. A onda je Žoze Murinjo potpuno pobesneo. . .

Fudbal 20.10.2018 | 22:40
PL: Čelsi do boda u 96', Murinjo htio da se bije!
Junajted je bio na korak od prve pobede na Bridžu od 2012, ali je Ros Barkli izjednačio rezultat u poslednjem, šestom minutu nadoknade vremena.

Čelsi je poveo golom Antonija Ridigera posle kornera u 21. minutu, da bi u drugom poluvremenu rezultat preokrenuo Antoni Marsijal sa dva pogotka.

Čelsi je u finišu krenuo na sve ili ništa, Junajted se dobro branio, da bi u bukvalno poslednjoj akciji domaćina, a nakon očajničkog centaršuta Aspilikuete na drugu stativu Luiz iz teške pozicije šutirao glavom i pogodio stativu. 

Lopta se odbila do Ridigera čiji šut brani De Hea, ali se lopta opet odbija do igrača Čelsija, ovaj put do Barklija koji pogađa iz trećeg pokušaja za veliko slavlje domaćina.

Ovaj gol zasenio je incident pored terena jer je Murinjo isprovociran dobacivanjem nepoznatog člana Čelsijevog tima ili navijača pokušao da se obračuna s njim, ali su ga na vreme obuzdali. 

Početak meča najavio je nastavak problema sa Portugalca, jer je Čelsi poveo u 21. minutu golom Ridigera posle kornera Vilijana. 

Pogrešio je Pol Pogba koji je dozvolio nemačkom štoperu da mu pobegne i neometan sa 8-9 metara zakuca loptu u dalji ugao. 

Međutim, Junajted potpuno preokreće situaciju u nastavku, a Marsijal donosi izjednačenje u 55. minutu nakon što se do njega odbila lopta nakon slabog šuta saigrača, a on sa desetak metara savladao Arisabalagu.

Čelsi je imao kontrolu u nastavku i dve dobre šanse, ali Luiz promašuje ceo gol iz slobodnog udarca, a De Hea brani šut Kantea. 

Samo dva minuta kasnije Junajted je preokrenuo. Rašford je pronašao Marsijala u kaznenom prostoru, a on dijagonalom loptu poslao u donji desni ugao za 2:1. 

Međutim, "Đavoli" nisu uspeli da odole Čelsiju do kraja pa su treći put u poslednja četiri kola ostali bez pobede. Tako Junajted ima tek 14 bodova iz devet utakmica, sedam manje od Čelsija koji je lider sa bodom ispred Mančester sitija i Liverpula, koji imaju meč manje. 

Ceo meč za Junajted odigrao je srpski reprezentativac Nemanja Matić koji je zbog povrede propustio gostovanja "Orlova" u Podgorici (2:0) i Bukureštu (0:0) u Ligi nacija prošle sedmice.

Kakav meč na Stamford bridžu!

Tim Mauricija Sarija je igrao dobro i zasluženo vodio posle prvih 45 minuta pogotkom Antonija Ridigera posle kornera, da bi Mančester junajted zaigrao hrabrije i srčanije, pa napravio preokret u nastavku utakmice.

Antoni Marsijal je prvo iskoristio to što je Markos Alonso ostao na travi i postigao je gol "preko njega" u 55. minutu, da bi sjajnim prodorom u 77. doneo preokret drugo kolo zaredom.

Ipak, Čelsi je došao do boda u pravoj drami preko rezerviste Barklija duboko u nadoknadi vremena, nakon čega je na "Bridžu" došlo do eksplozije euforije, možda i preterane koja se nije dopala gostujućem treneru, u "svojoj" kući, Žozeu Murinju...

ČELSI - MANČESTER JUNAJTED 2:2 (1:0)

Opsedali su gol Davida de Hee i bili blizu pogotka nakon što je David Luiz pogodio stativu posle skoka, odbila se lopta ka Ridigeru da bi i njegov udarac zaustavio neverovatni Španac, međutim Ros Barkli je iskoristio pasivnost gostiju i treću šansu nije ispustio - u 96. minutu!

Krenula je čitava klupa "plavaca" da slavi, a Žoze Murinjo je potom skočio sa svog mesta i hteo da se obračuna sa jednim članom stručnog štaba domaćeg tima.

Pomoćni trener Marko Jani je pritrčao i praktično "u lice" Murinju proslavio bod...

Jani je preterao u slavlju, skakao direktno ispred Portugalca, pa je moralo da reaguje obezbeđenje i spreči Žozea Murinja možda i da se fizički obračuna sa osobom koja ga je na taj način isprovocirala na "njegovom" stadionu.

Ipak, nije bilo isključenja, ali ni novih dešavanja na terenu osim čarki između igrača kod kojih se prenela "tenzija" nastala van igrališta.

Nema sumnje da Sarijevog pomoćnika posle ovoga čeka kazna, a videćemo da li i Žozea Murinja koji je već pod istragom FA - zbog psovki na portugalskom nakon pobede nad Njukaslom pre dva vikenda.

"Plavci" su uz ovaj bod ostali jedna od tri neporažene ekipe u Premijer ligi. 

Jokanovićev Fulam u zoni ispadanja, Siti rutinski s Barnlijem. Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Barnli u meču devetog kola engleske Premijer lige, dok je Fulam poražen ubedljivo sa 4:2 od Kardifa. 

Siti je od 17. minuta golom Serhija Aguera poveo sa 1:0, Bernardo Silva je u 54. povisio na 2:0 posle konfuzije u kaznenom prostoru Barnlija nakon pada Sanea, da bi potom Fernandinjo u 56. dao i treći gol za "Građane".

On je posle kornera natrčao iz drugog plana na odbijenu loptu i zakucao je sa 16 metara u mrežu. Pobedu ekipe Pepa Gvardiole samo su potvrdili Rijad Mahrez i Liroj Sane u poslednjih desetak minuta meča. 

Posebno je lep pogodak Mahreza koji je sa 19, 20 metara precizno gađao u gornji desni ugao gola Barnlija. 

Siti sada ima 23 boda na prvom mestu Premijer lige, a Barnli je 13. sa osam bodova. 

Fulam je u zoni ispadanja posle teškog poraza od Kardifa. Da je ekipa Slaviše Jokanovića imala slabu odbranu bilo je poznato već posle nekoliko kola, ali ne toliko da primi četiri gola od tima kome je to bila prva pobeda u sezoni tek iz devetog pokušaja. 

Fulam je poveo "bombom" Širlea iz 11. minuta, samo četiri minuta kasnije je izjednačio Marfi posle prodora po levom krilu, a Kardif je do 20. minuta već preokrenuo na 2:1. 

Taj gol ide na dušu smušene odbrane Fulama koja se nije snašla posle prekida Kardifa i to je iskoristio Rid. 

Sesenjon je do poluvremena izjednačio na 2:2 posle lepe asistencije Mitrovića, ali je u drugom poluvremenu Kardif još jednom bio bolji. 

Prvo je Paterson u 65. naizgled traljavo šutirao, dovoljno da savlada golmana Fulama treći put, da bi konačan rezultat u 88. minutu postavio Haris. 

Fulam je sa samo pet bodova deveti, a Kardif se popeo na 17. mesto, sa istim brojem bodova. 

U ostalim mečevima, Totenhem je pobedio Vest Hem sa 1:0 golom Lamele, Votford je bio bolji od Vulvsa 2:0, Brajton od Njukasla sa 1:0, dok su Mančester junajted i Čelsi remizirali 2:2, kao i Bornmut i Sautempton 0:0.

Jokana "izdaje" odbrana, džaba i Mitrova peta! Moraće Slaviša Jokanović pod hitno da dovede odbranu u red pošto ga je ponovo koštala bodova.

Kada u proseku primate skoro tri gola po meču - teško je ostvariti dobar rezultat!

Ekipa Slaviše Jokanovića primila je 25 golova u devet prvenstvenih utakmica ove sezone i po tom segmentu je najgora u "ligama petice", a uprkos tome što teže ka atraktivnom fudbalu uz mnogo dodavanja - odbrana je ponovo bila ta čiji kiksevi nisu mogli da se "operu".

Tim iz Velsa, prvak Čempionšipa koji gaji potpuno suprotan fudbal u odnosu na Fulam - i jako teško postiže golove, čak četiri puta je ubacio loptu iza Markusa Betinelija...

KARDIF - FULAM 4:2 (2:2)

Dva puta u prvom poluvremenu je zadnja linija tima reagovala loše, jednom i uz "svesrdnu" pomoć Andrea Širlea strelca vodećeg gola za tim sa "Kotidža", a malo za vođstvo tokom prvih 45 minuta bila je i prelepa asistencija Aleksandra Mitrovića za Rajana Sesenjona nakon silnih grešaka - tek za poravnanje rezultata na 2:2.

Paterson je u 65. minutu iskoristio novu zatečenost igrača Fulama u sopstvenom kaznenom prostoru, da bi u 88. Heris potvrdio prvu pobedu Kardifa u Premijer ligi ove sezone.

U ostalim mečevima videli smo trijumf Totenhema u gradskom derbiju protiv Vest Hema (0:1) golom Erika Lamele glavom krajem prvog poluvremena, dok je Siti preskočio Čelsi i ponovo zauzeo lidersku poziciju Premijer lige.

Ekipa Pepa Gvardiole je Barnliju za prvih 45 minuta dala tek jedan gol preko Aguera, dok su u nastavku mrežu tresli B. Silva, Fernandinjo, Mahrez i Sane (5:0).

Salah utišao kritičare i "terijere"! Egipatski fudbaler postigao gol posle mesec dana, za prvu pobedu Liverpula od tada...

Liverpul prati Mančester siti pošto je slavio posle mesec dana!

"Redsi" i "građani" ostaju lideri Premijer lige i posle devetog kola sa po 23 boda, dok je Čelsi remijem protiv Junajteda na "Stamford bridžu", u prvom meču dana, zastao i izgubio korak za njima i sada zaostaje dva boda... 

HADERSFILD - LIVERPUL 0:1 (0:1)

Tim Jirgena Klopa je do vođstva došao u 24. minutu posle dosta loše reakcije odbrane Hadersfilda - pre svega Šindlera. 

Đerdan Šaćiri je video Mohameda Salaha kako se "otvara" za pas ka kaznenom prostoru, dobro mu je dodao loptu, a Egipćanin imao dovoljno vremena da se namesti na šut u dalji ugao, bez pravog bloka čuvara.

Bio je to njegov 50. gol u engleskom fudbalu, tek četvrti ove sezone, i prvi posle mesec dana, dok je u nastavku imao šansu da "ubije" meč i potpuno utiša kritičare, ali je promašio.

"Terijeri" su zaigrali nešto bolje do kraja poluvremena, pritiskali zadnju liniju Liverpula, pomalo i sudiju Majkla Olivera zbog nedosuđenog penala posle Hendersonovog igranja rukom, da bi uzdrmali i stativu gola Alisona preko Hoga.

Ipak, i pored uvođenja ofanzivnijih igrača u nastavku, Dejvid Vagner nije naigrao svog kuma Jirgena Klopa i očekivano sledi mu grčevita borba za opstanak.

Nije pomogao ni veliki kiks Lovrena i Van Dajka kada se na pet metara spetljao Munije što je ujedno bila i poslednja šansa za Hadersfild na ovom meču, pa će bodove spasa morati da potraže na nekom drugom mestu.

Premijer liga 9. kolo rezultati i parovi:

Čelsi - Mančester junajted 2:2 (1:0)
/Ridiger 21, Barkli 90+6 - Marsijal 55, 73/

Bornmut - Sautempton 0:0

Kardif - Fulam 4:2 (2:2)
/Marfi 15, Rid 20, Paterson 65, Heris 88 - Širle 11, Sesenjon 34/

Mančester siti - Barnli 1:0 (1:0)
/Aguero 16, B. Silva 54, Fernandinjo 56, Mahrez 83, Sane 90/

Njukasl - Brajton 0:1 (0:1)
/Kajal 29/

Vest Hem - Totenhem 0:1 (0:1)
/Lamela 44/

Vulverhempton - Votford 0:2 (0:2)
/Kapu 20, Pereira 21/

Hadersfild - Liverpul 0:1

u nedelju:

Everton - Kristal Palas (17.00)

u ponedeljak:

Arsenal - Lester (21.00)

TABELA: Siti 23, Liverpul 23, Čelsi 21, Totenhem 21, Arsenal (-1) 18, Bornmut 17, Votford 16, Vulverhempton 15, Mančester junajted 14, Lester (-1) 12, Everton (-1) 12, Brajton 11, Barnli 8, Kristal Palas (-1) 7, Vest Hem 7, Sautempton 6, Kardif 5, Fulam 5, Hadersfild 3, Njukasl 2.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar