''Pričalo se da sam nepokretan!''

''I da mi trebaju kolica – sramno!'' Italijanski golman Đanluiđi Bufon otkrio je zbog čega se neće vratiti u italijansku reprezentaciju i zašto ne bi voleo da ide na "Staru damu" u finalu LŠ.

Fudbal 21.10.2018 | 23:30
''Pričalo se da sam nepokretan!''
Bufon je letos napustio Juventus, a tek koji mesec pre toga odlučio je da više ne igra za "Azure" posle pune 21 godine.

U Torinu je ostao čak i usred skandala "Kalčopoli" posle čega je Juve izbačen iz Serije A, a mnogi igrači su ga napustili.

"U PSŽ sam otišao jer sam želeo da budem projekta i imao sam potrebu da saigračima pomognem da fudbalski odrastu. Shvatio sam da je moja era u Juventusu gotova i rastali smo se prijateljski. Nije tačno da ima zle krvi između nas. Prošle nedelje sam zvao Anjelija da ga pitam mogu li da treniram u klubu dok sam kod kuće za vreme reprezentativne pauze", rekao je Bufon u intervjuu koji prenosi Index.

Iako ima punih 40 godina, Bufon je istakao da mu je vrlo važno da osvoji trofej Lige šampiona koji mu fali u kolekciji. Điđi ima i titulu prvaka sveta sa Italijom 2006. godine, a do trofeja Lige šampiona ne bi išao protiv Juventusa u finalu.

"Sve može, ali samo to ne. Užasno mi je stalo da osvojim taj trofej, vidim nas u finalu, ali ne bih imao snage da se radujem dok moji prijatelji plaču. Ako već moram da igram protiv Juvea, onda neka to bude pre finala", kaže Bufon.

Objasnio je i zašto se više neće vraćati među stative u nacionalnom timu.

"Kad me je Di Bjađo zvao za neke prijateljske utakmice, pristao sam zbog osećaja prijateljstva, a onda su krenule priče da sam nepokretan, kako treba da mi nabave ćebence i kolica. To je bilo sramno. Mislim da takav odnos nisam zaslužio. Tada sam se povukao i odlučio: nikad više. Mančini me nazvao i pitao me postoji li šansa da nekad može da računa na mene. Odbio sam. Italija ima dobre mlade golmane i mene više nećete videti u dresu reprezentacije", naglasio je golman Pari Sen Žermena.

Bufon je prošle godine imao priliku da osvoji titulu prvaka Evrope sa Juventusom u Kardifu. Juventus je do poluvremena imao 1:1, ali je onda Real u drugom delu igre dao tri pogotka, a "Dama" je poražena u svom petom uzastopnom finalu Lige šampiona.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar